Dukuri pie medaļām netiek; PČ skeletonā dominē Vācija (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri piektdien pasaules čempionātā Altenbergas trasē Vācijā izcīnīja attiecīgi ceturto un septīto vietu, bet visas trīs medaļas ieguva mājinieki.

M.Dukurs par pasaules čempionu kronēts sešās no pēdējām septiņām meistarsacīkstēm. Iepriekšējo reizi viņš bez medaļas palika 2009. gada pasaules čempionātā.

Par čempionu tika kronēts vācietis Kristofers Groters, kurš pasaules čempionāta medaļu izcīnījis pirmo reizi karjerā. Viņš četru braucienu summā par 0,02 sekundēm apsteidza savu tautieti Akselu Jungku.

Jungks otro reizi karjerā izcīnījis sudrabu pasaules čempionātā. 2017. gadā viņš meistarsacīkstēs piekāpās vienīgi Martinam Dukuram.

Savukārt bronzu piektdien izcīnīja Aleksandrs Gasners, kurš uzvarētājam zaudēja 0,05 sekundes un tikai 0,03 sekundes viņš atpalika no otrās vietas ieguvēja. Gasneram šī ir pirmā medaļa pasaules čempionātos.

Vācijai trešo reizi vēsturē izdevies izcīnīt zeltu pasaules čempionātā skeletonā vīriešiem. Iepriekš to paveica arī Endijs Bēme (2000. gadā) un Villijs Šnaiders (1998. gadā).

Otro reizi vēsturē pasaules čempionātā skeletonā vīriešiem visu goda pjedestālu aizņēmuši vienas valsts pārstāvji. 1991. gadā Īglsas trasē visas trīs medaļas izcīnīja mājinieki Austrijas sportisti.

M.Dukurs no pasaules čempiona Grotera atpalika 0,57 sekundes, bet T. Dukurs zaudēja 1,82 sekundes.

Piekto vietu ieguva vēl viens vācietis Fēlikss Kaizingers, bet pirmo sešinieku noslēdza 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas.

Vācieši arī pēc sacensību pirmās dienas aizņēma visu goda pjedestālu - pirmais bija Groters, otrais ātrākais bija Gasners, bet trešais pēc diviem braucieniem bija Jungks.

M.Dukurs pēc pirmās dienas bija uzreiz aiz vadošā trijnieka, līderim zaudējot 0,52 sekundes, bet T.Dukurs no Grotera atpalika 1,06 sekundes, ieņemot septīto pozīciju.

Pasaules čempionātā kopumā startēja 32 sportisti, bet tikai 20 labākajiem bija iespēja startēt arī pēdējā braucienā. 

M.Dukurs pasaules čempionātā startējis 11 reizes, izcīnot sešas zelta medaļas un arī vienu sudraba godalgu.

T.Dukurs pasaules meistarsacīkstēs vienīgo reizi godalgu izcīnīja 2015. gadā, iegūstot bronzu Vinterbergas trasē Vācijā.

M.Dukurs šosezon devīto reizi karjerā kļuva par Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma uzvarētāju. Viņš uzvarēja trijos no astoņiem posmiem.

Pirms divām nedēļām Siguldas trasē M.Dukurs un T.Dukurs izcīnīja dubultuzvaru, tiekot attiecīgi pie zelta un sudraba medaļām.

Jau vēstīts, ka piektdien debiju pasaules čempionātā dāmu sacensībās piedzīvoja Latvijas skeletoniste Dārta Zunte.

Sestdien un svētdien Altenbergas trasē noskaidros pasaules čempionāta medaļniekus bobsleja četrinieku sacensībās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu