Rastorgujevs izcīna sudrabu Eiropas čempionāta sprinta disciplīnā (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: Facebook: @Rastorgujevs

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Baltkrievijā notiekošajā Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba godalgu desmit kilometru sprinta distancē, kamēr Baiba Bendika sieviešu sacensībās 7,5 kilometru sprintā ierindojās 55.vietā.

(Papildināts viss teksts.)

Sprintā uzvaru svinēja Krievijas sportists Matvejs Jeļisejevs, kurš vienīgo kļūdu pieļāva otrajā šautuvē un distances pēdējos kilometros spēja nosargāt nelielo pārsvaru pār Rastorgujevu, finišēdams 4,1 sekundi ātrāk.

Latvijas sportists pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs un tobrīd līderim Eduardam Latipovam no Krievijas zaudēja 11,4 sekundes. Neilgi pirms otrās šautuves Latipovs Rastorgujevam jau zaudēja vienu sekundi, bet otrajā ugunslīnijā Latvijas sportists pieļāva vienu kļūdu un pameta to otrajā pozīcijā, Jeļisejevam zaudēdams 7,1 sekundi. 

Līdz finišam Rastorgujevs Krievijas biatlonista pārsvaru samazināja par trim sekundēm, tomēr ar to nepietika, lai izcīnītu otro zeltu Eiropas čempionāta sprintā. Biatlonistam bija otrs ātrākais solis trasē.

Bronzas medaļu ieguva norvēģis Fjelds Aleksandrs Annešens, arī viņam pieļaujot vienu kļūdu šautuvēs un līderim zaudējot 25,5 sekundes.

Tāpat sacensībās piedalījās arī Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise un Roberts Slotiņš.

Mise bija nekļūdīgs abās ugunslīnijās un izcīnīja 53.vietu, uzvarētājam zaudēdams divas minūtes un 9,2 sekundes. Slotiņš pirmajā šautuvē kļūdījās vienreiz, bet otrajā vēl divas, kas ļāva ieņemt 78.vietu, līderim zaudējot trīs minūtes un 11,5 sekundes. 

Tikmēr Patrijuks pirmajā šautuvē bija nekļūdīgs, bet otrajā neaizvēra četrus mērķus, ieņemdams 94.vietu. Viņš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 46,9 sekundes. Kopumā uz starta izgāja 119 sportisti.

7,5 kilometru sprintā sievietēm Bendika kļūdījās pa trim reizēm katrā no divām šaušanām un ar devīto ātrāko laiku slēpošanā ieņēma 55.vietu un nodrošināja vietu iedzīšanā, par divām minūtēm un 52,4 sekundēm atpaliekot no sacensību uzvarētājas zviedrietes Elizabetes Hēgberjas, kura reizi kļūdījās pirmajā šautuvē.

Otrā finišēja norvēģiete Ida Liena, kura šāva precīzi, bet no Hēgberjas atpalika par 14,4 sekundēm. Bronzu izcīnīja mājiniece Irina Krjuko, kura ar vienu kļūdu šaušanā stāvus no uzvarētājas atpalika par 15,9 sekundēm.

Ieva Pūce katrā no ugunslīnijām kļūdījās pa reizei, uzvarētājai zviedrietei Elizabetei Hēgberjai zaudējot četras minūtes un 56,1 sekundi, ieņemot 88.vietu un iedzīšanas sacensībām svētdien nekvalificējoties.

Jūlija Matvijenko ierindojās divas vietas zemāk. Viņa pa reizei kļūdījās katrā no šautuvēm un no uzvarētājas atpalika par piecām minūtēm un 13 sekundēm.

Annija Keita Sabule divreiz nopūdelēja stāvus šaušanā un ierindojās 101.vietā 104 sportistu konkurencē. Viņa no Hēgberjas atpalika par septiņām minūtēm un 40,1 sekundi.

Rastorgujevs trešdien supersprinta finālā izcīnīja devīto vietu, kamēr Bendika ierindojās 13.pozīcijā. Latvijas sportisti Ieva Pūce, Jūlija Matvijenko, Annija Keita Sabule, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš nepārvarēja supersprinta kvalifikāciju.

Vēlāk jaukto pāru stafetē Bendika ar Rastorgujevu izcīnīja augsto ceturto vietu, bet 4x6 kilometru jauktajā stafetē Matvijenko, Pūce, Mise un Patrijuks tika apdzīti par apli, kā rezultātā iegūta 21.vieta.

Rastorgujevs pirms sešiem gadiem Soču olimpisko spēļu priekšvakarā kļuva par Eiropas čempionu 20 kilometru individuālajā distancē, bet desmit kilometru sprintā izcīnīja bronzas medaļu. 2018.gadā viņš uzvarēja desmit kilometru sprinta distancē.

Eiropas čempionātā, kas norisināsies līdz svētdienai, Latviju pārstāv Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko, Ieva Pūce, Annija Keita Sabule, Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise un Roberts Slotiņš.

Eiropas čempionātam biatlonā bija jānotiek Igaunijas trasē Otepē, taču siltās ziemas dēļ meistarsacīkstes tika pārceltas uz Raubičiem.

Iepriekšējās divās nedēļās notikušajā pasaules čempionātā no Latvijas sportistiem visaugstvērtīgākos rezultātus sasniedza Bendika.

Pēc Eiropas čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu