Talantīgais tenisists Ozoliņš pirmo reizi karjerā sasniedz ITF W15 turnīra finālu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Ozoliņš
Kārlis Ozoliņš Foto: tennis-university.com

Talantīgais Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš sestdien izcīnīja uzvaru Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Trnavas M15 turnīra pusfinālā un pirmo reizi karjerā sasniedza "Futures" sacensību finālu.

Ozoliņš, kurš ATP rangā nav atrodams, pusfinālā ar 6-3, 7-5 uzvarēja ukraini Vitāliju Sačko (ATP 545.), kuram bija piešķirts septītais numurs.

Latvijas tenisists šajā mačā izpildīja septiņas netveramas serves, kamēr ukrainis atbildēja ar četrām. Ozoliņš pieļāva trīs dubultkļūdas, bet viņa pretinieks bumbiņu pāri tīklam ar diviem piegājieniem pēc kārtas nepārsita tikai vienreiz.

Par fināla sasniegšanu Ozoliņš nopelnīja sešus ATP vienspēļu ranga punktus, kas viņam līdz šim ir labākais sasniegums karjerā.

Veiksmīgais starts Trnavā Ozoliņam pirmdien ļaus debitēt ATP rangā. Paredzams, ka viņš ATP rangā būs atrodams otrā tūkstoša sākumā.

Dubultspēļu turnīrā Ozoliņš nepiedalās.

Ozoliņš pirmās kārtas cīņā ar 4-6, 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja austrieti Jākobu Aihornu, kurš iepriekš pārvarēja kvalifikācijas kārtu un ATP rangā ieņem 986.vietu. Savukārt otrajā kārtā latvietis ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-4 pārspēja čehu Daliboru Svrčinu, kurš pirms tam pārvarēja kvalifikāciju.

Savukārt ceturtdaļfinālā viņš ar 7-6 (7:4), 7-6 (7:3) uzvarēja čehu Petru Mihnevu (ATP 872.), kurš iepriekš pārvarēja kvalifikāciju.

Talantīgais tenisists 6. un 7.martā piedzīvos debiju augstākās raudzes sacensībās, jo viņš iekļauts Latvijas izlases sastāvā dalībai Deivisa kausā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu