Maļuka Latvijas čempionātā peldēšanā piedalās vēl divu valsts rekordu labošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Maļuka
Ieva Maļuka Foto: Reuters/ScanPix

Talantīgā peldētāja Ieva Maļuka sestdien Latvijas atklātajā čempionātā 50 metru baseinā laboja valsts rekordu 200 metru brīvā stila distancē un kopā ar Jekaterinu Gaidamanovu, Danielu Bērziņu un Kristiānu Maskavu to pašu paveica 4x200 metru brīvā stila stafetē.

96.Latvijas atklātā čempionāta otrajā dienā Maļuka 200 m brīvā stila distancē sev piederošo valsts rekordu uzlaboja vairāk nekā par sekundi, distanci veicot divās minūtēs un 1,15 sekundēs.

Sacensību programmas noslēgumā Maļuka kopā ar Gaidamanovu, Bērziņu un Maskavu iepriecināja ar Latvijas rekorda labojumu arī 4x200 metru brīvā stila stafetē, distanci veicot astoņās minūtēs un 51,90 sekundēs.

Maļukai uzvarētājas tituls sestdien ar laiku 27,22 sekundes tika arī 50 metru tauriņstilā.

Vēl no Latvijas sportistiem uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena atklātajā ieskaitē kāpa Kristīna Šteina un Ģirts Feldbergs, kas 100 metru peldējumā uz muguras finišēja pēc attiecīgi minūtes un 1,81 sekundes un 56,24 sekundēm. Citās disciplīnās uzvarēja Baltkrievijas peldētāji.

Čempionāta pirmajā dienā piektdien Maļuka priekšsacīkstēs 100 metrus tauriņstilā nopeldēja vienā minūtē un 0,67 sekundēs, par nedaudz vairāk nekā sekundi labodama Gabrielas Ņikitinas 2018.gada aprīlī iespēto rekordu.

Izvēle atteikties no fināla 100 metru tauriņstilā Maļukai ļāva labot Latvijas rekordu arī 400 metru brīvā stila peldējumā, sev piederošo valsts rekordu pārspējot par teju piecām sekundēm, finišu sasniedzot pēc četrām minūtēm un 19,81 sekundes.

Maļuka Latvijas rekordus peldēšanā labojusi 37 reizes.

RTU Ķīpsalas peldbaseinā Latvijas atklātais čempionāts norisināsies līdz svētdienai. Šajās sacensībās sportistiem ir iespēja cīnīties par ceļazīmēm uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu