Jonass sezonas pirmajā posmā piedzīvo kritienus un otrajā braucienā izstājas (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien pasaules čempionāta sezonas pirmā posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā ieņēma 12.vietu, bet otrajā izstājās.

Pirmajā braucienā Jonass kopā ar vēl vairākiem sportistiem pirmajos līkumos piedzīvoja kritienus, kā dēļ latvietis atkāpās uz trešo desmitu. Sacensību gaitā viņš pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas un finišēja 12.pozīcijā.

Otrajā braucienā viņš pēc pirmajiem līkumiem bija 12.pozīcijā, turpinājumā ielauzās pirmajā desmitniekā, taču aptuveni sacīkstes viducī piedzīvoja kritienu un izstājās, tiekot klasificēts 36.vietā. Komanda ziņo, ka latvietis sarežģītajā trasē ne tikai apskādēja savu motociklu, bet arī savainoja plecu.

Drošu uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja nīderlandietis Džefrijs Herlingss, otrais bija šveicietis Žeremī Sīvers, bet trešo vietu ieņēma austrālietis Mičels Evanss.

Otrajā braucienā pārliecinoši pirmais bija pērnā gada čempions Tims Gajsers no Slovēnijas, viņam sekoja Herlingss, bet trešais bija itālis Antonio Kairoli.

Pērnā gada MX2 klases čempions un bijušais Jonasa komandas biedrs Horhe Prado savā MXGP debijā pirmajā braucienā finišēja devītais, bet otrajā ieņēma 12.vietu.

Posmā ar 47 punktiem uzvarēja Herlingss, bet pa 38 punktiem bija Gajseram un Kairoli. Jonasam posmā deviņi punkti un 18.vieta.

Slikto laikapstākļu dēļ sestdien notikušais treniņbrauciens vienlaicīgi bija arī kvalifikācijas brauciens. Tajā uzvarēja Gajsers, bet Jonass ieņēma piekto vietu.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 20 posmi. Sezonas noslēgums plānots 27.septembrī Francijā, bet pirms tam 11.posms jūnijā tiks aizvadīts Latvijā, Ķegumā.

Pērn par MXGP čempionu tika kronēts Gajsers, bet Jonass kopvērtējumā ierindojās sestajā pozīcijā. Latvietis atsevišķos braucienos sešas reizes iekļuva labāko trijniekā, četras reizes finišējot otrajam un divreiz - trešajam.

Jonass pagājušo sezonu iesāka mierīgākā režīmā, jo iepriekš iedzīvojās ceļgala savainojumā, kas prasīja ilgu rehabilitācijas procesu.

Pagājušo sezonu Jonass noslēdza Nīderlandē, kur ar Latvijas izlasi sasniedza visu laiku augstāko vietu Nāciju motokrosa sacensībās - astoto. Jonass savos braucienos izcīnīja otro un trešo vietu.

Turpat Lielbritānijā norisinājās arī Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klasē (EMX 125) pirmais posms. Sestdien pirmajā braucienā Mairis Pumpurs izcīnīja 12.vietu, kamēr Kārlis Alberts Reišulis ierindojās 32.pozīcijā starp 39 braucējiem. Svētdien otrajā braucienā viņiem bija attiecīgi 25. un 29.vieta, bet posmā - 18. un 30.pozīcija.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu