Bukšai augstvērtīgākais rezultāts Latvijas čempionāta telpās otrajā dienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sindija Bukša
Sindija Bukša Foto: Evija Trifanova/LETA

Sprintere Sindija Bukša svētdien Kuldīgā 50.Latvijas čempionāta vieglatlētikā telpās sasniedza otrās dienas augstvērtīgāko rezultātu.

Bukša priekšskrējienā 200 metru distanci veica 24,60 sekundēs, bet finālā viņas rezultāts bija 23,90 sekundes, kas sportistei ir jauns personīgais rekords. Pasaules Vieglatlētikas savienības (WA) disciplīnas salīdzinošajās tabulās šis rezultāts atbilst 1092 punktiem.

Vīriem šajā distancē uzvarēja Iļja Petrušenko, kurš finišēja pēc 21,83 sekundēs. 

800 metru skrējienā ar divām minūtēm un 6,64 sekundēm uzvarēja Līga Velvere, bet vīriešiem šajā pašā distancē pirmais ar vienu minūti un 53,76 sekundēm bija Uģis Jocis. 3000 metros pirmā finišēja Karīna Helmane-Soročenkova, kuras distances laiks bija deviņas minūtes un 41,41 sekunde, bet vīriem ar astoņām minūtēm un 28,17 sekundēm ātrākais bija Uģis Jocis.

Tāllēkšanā dāmām nepārspēta ar 6,06 metriem bija Māra Grīva, bet vīriem ar 7,38 metriem uzvarēja Elvijs Misāns. Augstlēkšanā sievietēm ar 1,77 metriem uzvarēja Lāsma Zemīte, bet vīriem labākais ar 2,05 metriem bija Rihards Vaivads.

Čempionātā augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Misāns, kurš sestdien ar rezultātu 16,40 metri uzvarēja trīssoļlēkšanā, tiekot pie 1101 punkta.

Kopš 1971.gada, kad valsts ziemas sacensībām tika piešķirts čempionāta statuss, šī čempionāta kārtas numurs bija 50. Savukārt Kuldīgas vieglatlētikas manēžā kopš tās atklāšanas 2008.gada janvārī čempionāts nemainīgi notika jau 13 reizi.

Latvijas čempionāts telpās bija to sacensību vidū, kur sportisti var iegūt ranga punktus WA veidotajā sportistu rangā. Nacionālie valstu čempionāti telpās iekļauti D sacensību līmenī.

Latvijas čempionāts notika 12 individuālajās disciplīnās un stafešu skrējienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu