Noskaties: Gulbis triumfē turnīrā Francijā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis un Jerži Janovičs
Ernests Gulbis un Jerži Janovičs Foto: @TeregaOpen/Twitter

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis svētdien Francijā triumfēja Po "Challenger" turnīrā, finālā pārspējot poli Jerži Janoviču ar rezultātu 6-3, 6-4

Gulbis šāda līmeņa turnīros izcīnīja savu piekto titulu karjerā un pirmo kopš 2007. gada.

"Izcīnīt titulu vienmēr ir kaut kas īpašs. Šis ir ļoti labs turnīrs, tajā piedalījās ļoti daudz labu spēlētāju," sacīja šobrīd 31 gadu vecais Gulbis.

"Šodien spēle emocionāli nebija viegla, jo fināls vienmēr ir kaut kas īpašs. Spēles pret Jerži vienmēr ir grūtas, viņš ļoti labi servē," teica Latvijas tenisists.

"Šķiet, ka pēdējo reizi "Challenger" turnīrā uzvarēju, kad biju nupat sācis spēlēt pasaules tūrē. Man bija kādi 18 vai 19 gadi. Man pēc tam vairs nebija labi rezultāti "Challenger" turnīros," atzina Gulbis.

"Šajos turnīros nav viegli spēlēt, jo visi ir izsalkuši, it sevišķi spēlējot pret bijušo pasaules Top 10 spēlētāju. Tā ir papildu motivācija. Lai uzvarētu, nevar parādīt viduvēju spēli, ir jāspēlē ļoti labi," uzskata Latvijas tenisists.

2020. gadā Gulbis aizvadījis 19 vienspēļu mačus, izcīnot 15 uzvaras. Salīdzinājumam, 2019. gada sezonā 38 spēlēs Latvijas tenisists guva tikai astoņus panākumus.

Latvijas tenisists pagājušajā nedēļā pasaules rangā ieņēma 220. vietu, bet pirmdien viņš pakāpās uz 161. pozīciju.

Savukārt latvieša pretinieks Janovičs turnīra laikā ATP rangā ierindojās 1039. pozīcijā, taču jaunākajā reitingā Polijas tenisists pakāpies uz 461. vietu.

Gulbim un 2,03 metrus garajam Janovičam šis bija septītais duelis. Piekto reizi savstarpējos mačos uzvarēja latvietis.

Karjeras rekords pasaules rangā Gulbim ir 10. vieta, bet Janovičs savulaik bija ATP reitinga 14. pozīcijā.

Gulbis šonedēļ Jūrmalā pārstāvēs Latvijas izlasi Deivisa kausa izcīņas duelī pret Ēģipti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu