Daugaviņam un Karsumam zaudējums Gagarina kausa izcīņas ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš (no kreisās)
Kaspars Daugaviņš (no kreisās) Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu pret Maskavas "Dinamo", kas spēlēja bez Mika Indraša.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais "Spartak" viesos ar 1:5 (0:1, 0:2, 1:2) piekāpās citam Maskavas klubam "Dinamo", kura pieteikumā nebija latviešu uzbrucēja Indraša.

Sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 1-0 ir "Dinamo".

Daugaviņš šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā reizi meta pa vārtiem un uzvarēja vienā no četriem iemetieniem. Tikmēr Karsums 13 minūtēs un 14 sekundēs trīsreiz meta pa cietoksni, nopelnīja divas soda minūtes, divreiz lietoja spēka paņēmienu un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā.

Uzvarētāju rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Andrē Petešons, otrās trešdaļas nogalē iemetot uzvaras vārtus un panākot 3:0. "Spartakiešiem" vienīgos vārtus 57.minūtē iemeta Anatolijs Ņikoncevs.

Otrā Rietumu konferences spēlē Maskavas CSKA mājās ar 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) uzveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvaras vārtus jau piektās minūtes sākumā guva Antons Sļepiševs, bet Kirils Kaprizovs sakrāja divas rezultatīvas piespēles.

Maskaviešu vārtos Iļja Sorokins atvairīja 16 pretinieku metienus un ar 15 "sausajām" spēlēm 66 izslēgšanas mačos sasniedza jaunu KHL rekordu. KHL karjerā kopā tas viņam bija jau 59 "sausais" mačs.

Austrumos sērijas pirmajā spēlē Jekaterinburgas "Avtomobilist" savā laukumā ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Novosibirskas "Sibirj". Uzvaras vārtus mača 18.minūtē guva Juso Pūstinens, bet viesu vārtos Hari Sateri atvairīja visus 37 mājinieku metienus.

Visbeidzot Kazaņas "Ak Bars" savā laukumā ar 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", izvirzoties vadībā sērijā ar 1-0.

Divi vārti šajā spēlē Mejū Fratinam, divas rezultatīvas piespēles Staņislavam Gaļijevam.

Mājinieku vārtos bijušais Rīgas "Dinamo" vārtuvīrs Timurs Biļalovs neitralizēja 31 no 32 viesu metieniem.

Šosezon KHL regulārajā čempionātā piedalījās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīja pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem no katras konferences iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Pērn par čempioni tika kronēta Maskavas CSKA, kas finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Omskas "Avangard".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu