HK “Rīga” uzvar MHL Rietumu konferences trešajā vietā esošo Maskavas klubu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hk "Rīga" hokejisti
Hk "Rīga" hokejisti Foto: Hk "Riga" kluba mājas lapa

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienība "Rīga" otrdien Maskavā pagarinājumā pārspēja Rietumu zonas trešo labāko komandu "Krasnaja Armija" un saglabāja labas iespējas pakāpties augstāk par pašreizējo astoto vietu.

"Rīga" viesos ar 4:3 (1:2, 1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Maskavas "Krasnaja Armija", kas pēdējās četrās spēlēs nebija baudījusi zaudējuma garšu.

Latvijas komandā vārtus guva Antons Siņegubovs, Kārlis Bucenieks, Mikus Mintautišķis un Arvils Bergmanis.

Jau devītajā minūtē mājinieki bija panākuši divu vārtu pārsvaru - 2:0. Vienus vārtus pirmajā periodā pēc Bulata Gaļimova piespēles atspēlēja Siņegubovs, bet rezultātu 25.minūtē pēc vārtsarga Bruno Brūvera un Ričarda Grīnberga piespēlēm mazākumā izlīdzināja Bucenieks.

Trešajā periodā izdevās izvirzīties pat vadībā, pēc Mika Tumanova un Roberta Priževoita piespēlēm 43.minūtē izceļoties Mintautišķim - 3:2. Tomēr rezultātu 57.minūtē mājinieki izlīdzināja, un nācās spēlēt pagarinājumu.

Tajā līdz uzvarētāja noskaidrošanai bija jāgaida divas minūtes un 35 sekundes. Pēc Patrika Zabusova piespēles uzvaras vārtus iemeta Bergmanis.

"Rīgas" hokejisti šosezon 61 spēlē izcīnījuši 71 punktu, ieņemot astoto vietu Rietumu konferencē, bet Maskavas "Krasnaja Armija" ar 98 punktiem 63 mačos ieņem trešo vietu Rietumos.

Trešdien Maskavā komandas tiksies atkārtoti.

Jau ziņots, ka pirmdien "Rīga" nodrošināja vismaz astoto vietu Rietumos un vietu izslēgšanas spēlēs pēc tam, kad tuvākie konkurenti "Russkije Vitjazi" savā pēdējā spēlē pamatturnīrā viesos ar 1:3 zaudēja Stupino "Kapitan" un vairs nevarēja apsteigt "Rīgu".

Par "Rīga" galveno treneri pērnvasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžera pienākumus turpina pildīt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu