"Spurs" leģenda Dankans ar uzvaru debitē vienības galvenā trenera amatā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tims Dankans (pa kreisi).
Tims Dankans (pa kreisi). Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" leģenda Tims Dankans otrdien ar uzvaru debitēja vienības galvenā trenera amatā.

Dankans līdz šim bija "Spurs" galvenā trenera Grega Popoviča palīgs, bet otrdienas cīņā pret Šarlotas "Hornets" Popovičs nevarēja piedalīties personisku iemeslu dēļ.

Komandas stūri kā galvenais treneris pārņēma bijušais centra spēlētājs Dankans, aizvedot vienību līdz uzvarai pār "Hornets" ar rezultātu 104:103. Viņam šī bija debija kā "Spurs" pagaidu galvenajam trenerim.

"Būt lielo puiku krēslā ir pavisam citādi [nekā veikt galvenā trenera palīga pienākumus]. Patiesībā jau es nemaz nebiju tajā krēslā. Visus lēmumus pieņēma mani palīgi. Es tikai stāvēju laukuma malā, bļaujot uz cilvēkiem," ar humoru savu debiju kā galvenajam trenerim rezumēja Dankans.

Popovičs pie komandas vadības svirām varētu atgriezties jau piektdien (sestdien plkst.2.30 pēc Latvijas laika), kad "Spurs" spēlēs pret Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets".

Dankans pirms gandrīz četriem gadiem lika punktu savai karjerai. Viņš "Spurs" rindās pavadīja visu savu NBA karjeru.

"Spurs" komanda 1997.gada draftā izvēlējās Dankanu ar pirmo numuru, un kopš tā laika viņš regulārajā čempionātā piedalījies 1392 spēlēs, gūstot 1001 uzvaru.

Dankans ar 26 496 punktiem ir 14.vietā starp visu laiku rezultatīvākajiem NBA spēlētājiem, ar 15 091 atlēkušo bumbu šajā rādītājā viņš ir sestais visu laiku labākais līgā, bet 3020 bloki dod piekto vietu līgā.

Dankans ar "Spurs" komandu izslēgšanas turnīru sasniedza katrā no 19 sezonām, turklāt iepriekšējās 17 sezonās vienība spējusi gūt vismaz 50 uzvaras. Zīmīgi, ka visu NBA karjeru viņu trenēja vienīgi Popovičs, kurš ar "Spurs" strādā jau kopš 1996.gada.

Par NBA čempionu Dankans kļuva 1999., 2003., 2005., 2007. un 2014.gadā, turklāt pirmajās trijās no šīm reizēm viņu nosauca arī par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju. Savukārt 2002. un 2003.gadā Dankans tika atzīts par visas līgas vērtīgāko basketbolistu.

NBA Visu zvaigžņu spēlē Dankans piedalījās 15 reižu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu