Ankipāns: Salāks ir labākais vārtsargs, kāds jebkad spēlējis Rīgas "Dinamo"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksanders Salāks
Aleksanders Salāks Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Čehs Aleksanders Salāks ir labākais vārtsargs, kāds 12. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu laikā spēlējis Rīgas "Dinamo" komandā, intervijā līgas mājaslapā paudis bijušais kluba galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" kluba vadība otrdien paziņoja, ka tā neturpinās sadarbību ar pašreizējo treneru kolektīvu. "Dinamo" galvenais treneris šosezon bija Ankipāns, viņam asistēja Edgars Masaļskis, Artis Ābols, Ronalds Ozoliņš, bet vārtsargu trenera amatu ieņēma Juris Klodāns.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL regulārajā čempionātā 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu, kas bija otrs vājākais sniegums visā līgā. Pēdējo vietu ieguva Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas izcīnīja par diviem punktiem mazāk.

Sesto sezonu pēc kārtas rīdziniekiem neizdevās izdevies sasniegt KHL Gagarina kausa izcīņu.

Intervijā KHL mājaslapā Ankipāns paudis dažādus secinājumus par aizvadīto sezonu. Viņš daļēji atzina, ka pie neveiksmīgās sezonas varētu būt vainojama nepareiza pirmssezonas sagatavošanās, kas noveda pie daudzu spēlētāju traumām.

Ankipāns uzskata, ka iepriekšējā sezonā viņš un komanda iemācījās daudz vairāk, jo līdz pat regulārā čempionāta pēdējais spēlei notika cīņa par iekļūšanu izslēgšanas cīņās. No šī mērķa "Dinamo" šķīra tikai viens punkts.

Pēc sezonas pirmajām spēlēm komanda atlaida pamatvārtsargu Kristeru Gudļevski, kā arī uzbrucējus Dāvidu Ulstrēmu un Jākobu Berjlundu. Ulstrēms neesot attaisnojis uz sevi liktās cerības, bet Berjlunda atlaišana esot bijis stratēģisks lēmums, lai atbrīvotu budžeta daļu vārtsarga Salāka nolīgšanai.

"Tas bija biznesa lēmums. Vajadzēja naudu Salākam. Izvēlējāmies prioritātes. Tobrīd nolēmām, ka stabils pamatvārtsargs mums ir vajadzīgs vairāk," pauda Ankipāns.

Ar Salāku Ankipāns esot runājis jau 2019. gada vasarā, bet tad hokejista prasītā alga esot bijusi par lielu "Dinamo" komandas iespējām. Bijušais Rīgas komandas galvenais treneris uzskata, ka čehu vārtsargs bijis aizvadītās sezonas meistarīgākais spēlētājs "Dinamo" sastāvā.

"Vārtsargam jābūt līdera dotībām. Ja tādu nav, tad nevari noķert ripu. Es tā uzskatu. Vārtsargam komandai jādod pārliecību. Domāju, ka Saša ir aizvadītās sezonas modeļa labākais spēlētājs. Domāju, ka viņš ir labākais vārtsargs, kāds jebkad spēlējis "Dinamo". Varbūt vēl tuvu ir Martins Pruseks."

Ankipāna plāns pirms aizvadītās sezonas esot bijis būvēt komandu ap kapteini Lauri Dārziņu. Starpsezonā vienību pameta zviedrs Līnuss Videls un aizsargs Metjū Majone. Treneris pauž, ka neizdevās atrast līdzvērtīgus aizstājējus, tāpēc komandas sniegums arī bija daudz sliktāks.

Ankipāns ieviesa nelielu skaidrību arī daudz apspriestajā ģenerālmenedžera pienākumu sadalē starp viņu un kluba vadību. Komandas priekšnieki esot viņu atbŗīvojusi no dokumentu kārtošanas, bet uzticējusi spēlētāju selekciju.

Rīgas "Dinamo" sastāvā šobrīd ir tikai četri hokejisti, kuriem ir spēkā esošs līgums ar komandu nākamajai sezonai. 

Pašlaik līgumi nākamajai sezonai "Dinamo" ir tikai ar Emīlu Ģēģeri, Jāni Švanenbergu, Reini Liepiņu un Kirilu Sļepecu. Sļepecam līgums ir līdz pat 2022. gada 30. aprīlim, bet trim latviešiem līdz nākamā gada aprīļa beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu