"Kurbads" izcīna graujošu uzvaru un pārņem vadību OHL čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
HK "Kurbads" hokejisti
HK "Kurbads" hokejisti Foto: HK Kurbads

Latvijas hokeja komanda "Kurbads" trešdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē izcīnīja graujošu uzvaru un divus mačus pirms regulārās sezonas beigām pārņēma vadību turnīra tabulā.

"Kurbads" mājās ar 8:1 (3:1, 3:0, 2:0) sagrāva Daugavpils "Dinaburga", svinot desmito panākumu pēc kārtas.

Mājinieki jau līdz sestajai minūtei bija iekrājuši divu vārtu pārsvaru, bet pirmo periodu izdevās noslēgt ar pārsvaru 3:0. Otrajās 20 minūtēs vēl pa vārtiem pievienoja Toms Bluks, Jānis Straupe un Jānis Sprukts, bet noslēdzošajā trešdaļā vēl pa reizei precīzi bija Mārcis Zembergs un Kirils Tambijevs.

"Kurbads" komandā pa diviem "goliem" iemeta Zembergs un Tambijevs, bet Dāvis un Jānis Straupe attiecīgi izcēlās ar 0+3 un 1+1.

"Kurbads" panākums trešdienas mačā komandai ļāvis pakāpties uz līderpozīciju OHL čempionātā, taču tuvākajai sekotājai "Olimp" ir divas spēles rezervē.

Tikmēr čempionvienība "Mogo" savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) uzvarēja "Zemgale"/LLU.

"Mogo" rindās vārtus guva Miks Lipsbergs un Jānis Ozoliņš, bet zemgaliešiem precīzi meta Artūrs Homjakovs.

OHL čempionātā vadībā ar 52 punktiem 33 spēlēs ir "Kurbads", "Olimp" 31 spēlē iekrājusi par diviem punktiem mazāk, bet "Mogo" 34 mačos un "Liepāja" 33 dueļos tikušas pie 48 punktiem. 36 punktus 34 spēlēs iekrājusi "Zemgale"/LLU, Daugavpils "Dinaburga" tikusi pie 21 punkta, "Prizma"/IHS 33 mačos ir par pieciem punktiem mazāk, bet pēdējā ar 12 punktiem 32 cīņās ir Hokeja skola "Rīga".

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu