Porziņģis: Vienkārši izbaudu spēli (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (pa kreisi).
Kristaps Porziņģis (pa kreisi). Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" līderis Kristaps Porziņģis esot atradis savu īsto vietu un izpausmes veidus Teksasas komandā, tāpēc tagad izbauda spēlēšanu un atrašanos laukumā.

"Mavericks" trešdien savā laukumā ar rezultātu 127:123 (24:22, 33:33, 30:30, 25:27, 15:11) papildlaikā pārspēja Ņūorleānas "Pelicans".

Porziņģis laukumā pavadīja 45 minūtes (karjeras rekords), guva 34 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bloķēja 5 metienus un veica 3 rezultatīvas piespēles.

Liepājnieks jau ceturto spēli pēc kārtas guva vismaz 20 punktus un izcīnīja vismaz 10 atlēkušās bumbas.

"Spēlēju tā, kā to protu darīt. Pagāja laiks, kamēr es un komanda sapratām, kuros brīžos un vietās laukumā man izpildīt metienus, kur būt agresīvam. Tagad iekšēji esmu nomierinājies. Man laukumā ir jautri. Vienkārši izbaudu katru mirkli un spēli," pēc lieliskā snieguma pret "Pelicans" laukuma malā intervijā "FOX Sports" sacīja Porziņģis.

Basketbolists pauda, ka nekad nav baidījies uzņemties iniciatīvu spēles uzvarētāju izšķirošajās galotnes. Bērnībā viņš daudz esot sapņojis, ka nākotnē varēs būt tas, kurš izšķir spēles likteni galotnē.

"Tā ir tikai regulārās sezona spēle. Tas nav dzīves izšķirošākais un nozīmīgākais brīdis. Man patīk šie spriedzes pilnie brīži. Stāvot uz sodas metienu līnijas, biju mierīgs un realizēju savus metienus."

Porziņģis trāpīja 2 soda metienus 8,6 sekundes līdz papildlaika beigām, panākot +4 mājiniekiem. Turpinājumā viesu komandai vairs neizdevās atspēlēties.

"Mavericks" ar 38 uzvarām un 25 zaudējumiem ieņem 7. vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kur "Pelicans" ar bilanci 26-36 ierindojas 12. pozīcijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu