"Islanders" aizsargam Boičakam nepieciešamas 90 šuves pēc gūtās sejas traumas

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizsargam Džonijam Boičakam pēc otrdien gūtā savainojuma, kurā pretspēlētājs ar slidu viņam traumēja seju, bija nepieciešamas 90 šuves, vēsta NHL.

Neveiksmīgais atgadījums notika otrdienas mačā pret Monreālas "Canadiens". Vienā no spēles epizodēm "Islanders" vārtsargs Semjons Varlamovs piespieda pretinieka mesto ripu, taču vārtu priekšā bija Arturi Lehkonens, kuru nostāk gribēja pastumt Boičaks.

"Canadiens" uzbrucējs pēc Boičaka grūdiena mugurā aizķērās aiz Varlamova nūjas un kritienā ar slidas asmeni iesita aizsargam, kurš nekavējoties saļima uz ledus un īsi pēc tam ātri to pameta ledus laukumu.

"Boičakam viss ir kārtībā," teica "Islanders" ģenerālmenedžeris Lū Lamorielo. "Viņa acs nav cietusi, jo asmens pārgrieza vienīgi plakstiņu. Plastiskajam ķirurgam bija nepieciešamas 90 šuves, lai savestu kārtībā viņa seju."

Zīmīgi, ka pirms gada Boičaks cieta līdzīgā negadījumā. Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Mičs Mārners ar slidu iegrieza aizsargam kaklā. 

Savukārt līgā šāda veida traumas šosezon nav jaunums. Iepriekš decembrī cits "Islanders" spēlētājs Kels Klaterbaks bija spiests izlaist 30 mačus, jo slidas asmens traumēja viņa plaukstas locītavu. Tāpat plaukstas locītavas traumu guva "Maple Leafs" spēlētājs Iļja Mihejevs, kurš vēlāk tika operēts. 

Lai saglābtu Mihejeva plaukstu, ārstiem nācās atjaunot dažas artērijas, kā arī locītavas saites.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu