Strēlnieka pārstāvētā CSKA kvalificējas Eirolīgas "play-off"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA komanda ceturtdien svinēja uzvaru ULEB Eirolīgas 28.kārtas spēlē un iekļuva šīs sezonas izslēgšanas turnīrā.

Maskavieši izbraukumā ar 97:66 (32:22, 16:16, 17:13, 32:15) sagrāva Atēnu "Panathinaikos Opap".

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja piecas minūtes un 18 sekundes, kuru laikā nerealizēja savu vienīgo divpunktu metienu, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

CSKA komandā ar 21 punktu izcēlās Derans Hilārds, bet 18 punkti bija Maikam Džeimsam. Atēnu komandā 12 punktu atzīmi sasniedza Dešons Tomass.

"Panathinaikos" zvaigzne Niks Kalatess šajā mačā asistēja septiņos rezultatīvos uzbrukumos un ar 1260 rezultatīvām piespēlēm pakāpās uz otro vietu šajā statistikas rādītājā. Viņš aiz muguras atstāja savu bijušo komandas biedru Dimitri Diamantidi, bet tālu priekšā ir Pirejas "Olympiakos" kapteinis Vasilis Spanulis, kuram Eirolīgā ir 1516 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Rihards Lomažs guva četrus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Vilērbānas ASVEL izbraukumā ar 78:87 (20:14, 18:25, 25:28, 15:20) atzina Madrides "Real" pārākumu.

Lomažs spēlēja deviņas minūtes un 47 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un abus "sodiņus", bet netrāpīja vienu tālmetienu. Viņa kontā arī divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Lionas komandā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Livio Žans-Šarls , bet pretiniekiem 19 punktus guva Džeisī Kerols.

Citā mačā Sanktpēterburgas "Zeņit" savās sienās ar 76:75 (12:27, 25:14, 10:12, 19:13, 10:9) pagarinājumā uzvarēja Kauņas "Žalgiris" komandu. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Endrū Albisī, kurš realizēja piecus tālmetienus, bet viesiem ar 27 punktiem atzīmējās Džoks Londeils.

Citviet Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" izbraukumā ar 83:81 (19:12, 17:16, 12:20, 17:17, 18:16) pagarinājumā apspēlēja "Valencia".

Uzvaru milāniešiem atnesa Vladimirs Micovs, kurš papildlaika pēdējā sekundē realizēja tālmetienu.

Milānas komandā ar 16 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Serhio Rodrigess, bet mājiniekiem 21 punktu guva Alverto Avalde un 19 punktus iemeta Bojans Dubļevičs.

Bažās par koronavīrusu mačs Valensijā norisinājās pie tukšām tribīnēm.

Piektdien no latviešu pārstāvētajām komandā Jāņa Timmas un Daira Bertāna Maskavas apgabala "Himki" mājās spēkosies ar Stambulas "Fenerbahce Beko", bet Rolanda Šmita "Barcelona" mājās mēros spēkus ar Minhenes "Bayern".

Turnīra līderpozīcijā ar 23 uzvarām 27 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes" komanda, kurai ar 22 uzvarām seko Madrides "Real" un ar 21 panākumu - "Barcelona". Piektajā vietā ar 19 uzvarām ir Maskavas CSKA, Maskavas apgabala "Himki" ar 12 uzvarām un 15 zaudējumiem ieņem astoto vietu, bet Vilērbānas ASVEL ar desmit panākumiem un 18 neveiksmēm ir 15.pozīcijā 18 vienību konkurencē.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu