Vācijā uzaugušais tenisists Štrombahs: Mana sirds sit par Latviju

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Štrombahs sniedz autogrāfu Latvijas izlases līdzjutējam.
Roberts Štrombahs sniedz autogrāfu Latvijas izlases līdzjutējam. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Berlīnē uzaugušais tenisists Roberts Štrombahs jūtas kā latvietis, tāpēc arī izvēlējies pārstāvēt savu dzimteni Deivisa kausa turnīrā, kaut viņa ikdiena rit Vācijā.

Štrombahs piektdien un sestdien pārstāvēs Latvijas izlasi Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" duelī Jūrmalā pret Ēģipti. Pirmajā dienā gan viņš laukumā nedosies, jo spēlēt paredzēt 17 gadus vecajam Kārlim Ozoliņam un komandas līderim Ernestam Gulbim.

Vēl izlasē ir arī Mārtiņš Podžus un Artūrs Lazdiņš, bet kapteinis - Deniss Pavlovs.

Štrombahs jau kopš bērnības kopā ar vecākiem dzīvo Vācijā, kur arī apguvis lielāko daļu tenisa iemaņu. Viņam bijusi izvēle pārstāvēt Vāciju vai dzimteni Latviju. Sportists nosliecies par labu Latvijai, jo vēlējies iet tēva pēdās.

"Abi mani vecāki ir latvieši. Es jūtos kā latvietis, jo mājās sarunājamies latviski. Mana sirds sit par Latviju. Man ir abu valstu pilsonības, tāpēc varēju arī pārstāvēt Vāciju. Lai tiktu Vācijas izlasē, vajadzētu vairāk laika, kā arī pozīciju pasaules ranga trīsdesmitniekā. Es vēlējos sevi parādīt jau 19 gadu vecumā," pastāstīja daudzsološais tenisists.

"Diskusijas ģimenē bija [kuru komandu izvēlēties]. Diezgan ātri nolēmām, ka spēlēšu Latvijas izlasē. Tētis daudzus gadus spēlēja šajā komandā. Vēlējos iet viņa pēdās, bet paralēli rakstīt pats savu tenisa stāstu."

Štrombahs sacīja, ka Latvijas izlases komandas biedrus labi pazīst, jo bērnībā regulāri no Vācijas brauca spēlēt dzimtenes čempionātā. 20 gadus vecais sportists šosezon vēl nav spēlējis nevienā turnīrā, jo atguvās no traumas.

"Man decembrī veica meniska operāciju. Pēc tam atkal bija jāatgūst sportiskā forma. Mērķis bija sagatavoties Deivisa kausam tā, lai nekas vairs nesāp. To esmu sasniedzis. Jūtos superīgi! Pēc Deivisa kausa plānoju spēlēt divos turnīros Grieķijā. Cerams, ka tur sāksies punktu vākšana. Šogad gribētu tikt "Challenger" līmenī, kā arī tur nostabilizēties. Tam nepieciešama pozīcija pasaules ranga trīssimtniekā."

Latvijas pirmā rakete Gulbis aizvadītajā nedēļā spēlēja Po "Challenger" sērijas turnīrā, kurā izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas un piekto reizi karjerā virs galvas cēla "Challenger" raudzes trofeju. Lieliskais sniegums turnīrā viņam deva 100 ranga punktus, ATP rangā pakāpjoties par 59 vietām un ieņemot 161.pozīciju.

Podžus ir 438.pozīcijā, Štrombahs ieņem 668.vietu, Lazdiņš ir dalītā 1507.pozīcijā, bet Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīra pusfinālists Ozoliņš reitingā nav atrodams.

Ēģiptiešiem reitingā visaugstāk ir Mohameds Safvats, kurš ieņem 132.vietu. 

Latvieši ar Ēģiptes izlasi pēdējo reizi cīnījās 2012.gadā. Pēc jaunā Deivisa kausa izspēles formāta Latvijas valstsvienība šobrīd atrodas Pasaules otrajā grupā un uzvaras gadījumā septembrī cīnīsies izslēgšanas spēlēs par iekļūšanu pirmajā grupā.

Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums. Pret nākamo pretinieci Ēģipti Latvijas izlasei jau vienreiz ir izdevies izcīnīt panākumu - 2012.gadā Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis kaldināja uzvaru pār Ēģiptes tenisistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu