Bārtulis: Man bija Krievijas hokeja pilsonība, bet... (9)

CopyDraugiem X Whatsapp

Hokejists Oskars Bārtulis viesojās portāla TVNET sporta podkāstā "Čempionu brokastis", lai skaidrotu neatbildētos jautājumus par savu pilsonību, kā arī atgriešanos Latvijas izlasē.

Bārtulis 2018. gadā Latvijas Hokeja federācijā (LHF) iesniedza dokumentu, kurā pauda, ka atsakās no iespējas nākotnē pārstāvēt Latvijas izlasi.

Sarunā podkāstā "Čempionu brokastis" aizsargs pauda, ka nekad nav vēlējies atteikties no Latvijas pilsonības, iegūstot Krievijas pasi. Runa esot bijusi par Krievijas hokeja pilsonību, kas viņam ļautu spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) kā vietējam aizsargam, neaizņemot kādu no kluba leģionāru vietām.

"Nekad neesmu atteicies no Latvijas pases vai pilsonības. To arī negribu darīt. Esmu te dzimis, audzis, tagad dzīvoju pats un mani bērni. Tā bija Krievijas sporta pilsonība, nevis atteikšanās no Latvijas pases," atklāja Bārtulis.

Hokejists arī skaidroja, kāpēc rakstījis ažiotāžu izraisījušo iesniegumu LHF, Krievijas sporta pilsonības iegūšanas nianses, kā arī to, vai viņam tā vēl ir. Pārrunājām arī iemeslus, kāpēc Bārtulis pagājušā gada decembrī atteicās atstāt Rīgas "Dinamo" komandu, lai pievienotos citam KHL klubam.

Skārām arī Latvijas izlases tēmu, viņa attiecības ar komandas galveno treneri Bobu Hārtliju, kā arī pirmo tikšanos ar savu elku Kārli Skrastiņu.

Podkāsta "Čempionu brokastis" 15. sērija ar Oskaru Bārtuli TVNET portālā tiks publicēta pirmdien, 9. martā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu