Glovackis drīzumā varētu aizvadīt titulcīņu par Briedim atņemto WBO jostu (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un poļu bokseris Kšištofs Glovackis
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un poļu bokseris Kšištofs Glovackis Foto: Ieva Makare/LETA

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis drīzumā varētu aizvadīt titulcīņu par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), vēsta portāls "Boxing Scene".

Mairis Briedis pagājušajā vasarā "Arēnā Rīga" nokautēja Glovacki un savā īpašumā ieguva WBO čempiona jostu, kā arī viņš sasniedza Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas finālu.

Dueļa norise gan tika vērtēta pretrunīgi. Otrajā raundā latvietis saņēma sitienu pa pakausi, bet viņš atbildēja ar sitienu ar elkoni pa Glovacka žokli. Arēnā bija tik liels troksnis, ka tiesnesis laikus neapturēja cīņu.

Glovacka pārstāvji sāka juridisku cīņu, pieprasot revanšu, jo Briedis, viņuprāt, uzvaru guva negodīgā cīņā. Briedim vēlāk atņēma jostu, jo viņš nevarēja aizvadīt revanšu WBO noteiktajā laikā saistībā ar supersērijas finālu.

"Matchroom Boxing" promouteru kompānija un WBO organizācija portālam "Boxing Scene" apstiprina, ka titulcīņa par pasaules čempiona jostu tiks aizvadīta šogad ne vēlāk par 23. maiju.

Sagaidāms, ka Glovackis par WBO pasaules čempiona jostu cīnīsies pret Lielbritānijas bokseri Lorensu Okoliju. Tomēr pagaidām vēl nav oficiāli paziņots cīņas datums un norises vieta.

Iespējams, ka Glovacka un Okolija duelis notiks 23. maijā Londonā, kad paredzēta arī smagsvaru kategorijas cīņa starp ukraini Oleksandru Usiku un Dereku Čizoru no Lielbritānijas.

Patlaban 27 gadus vecais Okolijs karjerā ir nepārspēts, izcīnot 14 uzvaras (11 nokauti).

196 centimetrus augumā garo Okoliju pārstāv pazīstamais promouters Edijs Hērns, kurš strādā arī ar smagsvaru čempionu Entoniju Džošua.

Savukārt 33 gadus vecais Glovackis izcīnījis 31 uzvaru (19 nokauti) un cietis divus zaudējumus - pret Briedi un arī Usiku, kurš karjeru turpina smagsvaros.

2015. gadā Glovackis uzveica Vācijas pārstāvi Marko Huku, iegūstot WBO jostu, bet gadu vēlāk polis zaudēja titulcīņu pret Usiku.

Briedis savu nākamo cīņu aizvadīs 21. martā "Arēnā Rīga" pret Kubas bokseri Junielu Dortikosu.

Sagaidāms, ka Briedis un Dortikoss supersērijas finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu. Cīņas likme būs arī supersērijas uzvarētāja trofeja, kas nosaukta boksa leģendas Muhameda Ali vārdā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu