Ozoliņš: Gulbis ir labākais pārinieks, ar ko esmu kopā spēlējis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Ozoliņš
Kārlis Ozoliņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Ernests Gulbis ir labākais pārinieks, ar ko kopā spēlējis Kārlis Ozoliņš, pēc uzvaras Deivisa kausa dubultspēlē atzina jaunais latviešu tenisits.

Ozoliņš un Gulbis ar uzvarētu dubultspēli sestdien tenisa centrā "Lielupe" tuvināja panākumu Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" spēlē ar Ēģipti.

Gulbis un Ozoliņš ar 6-4, 6-3 pārspēja ēģiptiešu duetu Mohameds Safvats/Karims Mohameds Māmouns. 

Dubultspēlē Gulbim bija jāspēlē kopā ar Mārtiņu Podžu, taču Latvijas otrā rakete jau piektdien nolēma atvadīties no izlases, detaļās nepamatojot savu lēmumu. Līdz ar to Gulbja pārinieks bija gados jaunais Ozoliņš.

"Vakar uzzinājām, ka Mārtiņš Podžus negaidīti ir pazudis, un pēc savām spēlēm bija skaidrs, ka šodien dubultspēlē būs jāpiedalās mums abiem. Uzņēmu to ļoti labi un biju gatavs, jo ļoti gribēju spēlēt arī dubultspēli, un ja nepieciešams, vēlāk arī vienspēli. Nebija nekādas sagatavošanās vai treniņi, taču mums ļoti labi sanāca. Viņš noteikti ir labākais pārinieks, ar ko kopā esmu spēlējis. Ļoti agresīvi sākām un izmantojām savas iespējas, aizvadot labu maču," preses konferencē stāstīja Ozoliņš.

Ozoliņš labi apzinājās to, ka ēģiptieši spēlēs uz viņu kā uz mazāk pieredzējušu tenisistu.

"Ernests un arī kapteinis teica, lai esmu gatavs pie tīkla. Biju sagatavojies, un viņi negaidīja no manis tik labu sniegumu, cik nodemonstrēju. Pateicoties Ernestam, bija vienkāršas bumbas, kas lika izskatīties, ka labi spēlēju no gaisa. Spēlē pie tīkla pamazām progresēju, taču nejutos tur tik droši, cik gribētu," skaidroja Ozoliņš.

Jaunais tenisists bija gandarīts par līdzjutēju skaļo atbalstu.

""Noteikti skaļākās tribīnes, kas bijušas manā karjerā. Šodien atmosfēra bija vēl labāka kā vakar. Bungas netraucēja. Man palīdzēja, varbūt ēģiptiešiem tās kaitināja," pauda Ozoliņš.

Vēl šodien tiks aizvadītas divas vienspēles. Pirmajā no tām Gulbis paredzēta spēle ar Safvatu, bet otrajā Ozoliņam - ar Māmounu.

"Ernests gatavojas. Domāju, ka viņš ir maksimāli gatavs un šobrīd nav pārāk piekusis. Viss būs ok," teica Ozoliņš. 

Gadījumā, ja Gulbis uzvarēs, otrajā vienspēlē kortā varētu doties Roberts Štrombahs vai Artūrs Lazdiņš. "Labprāt vēl uzspēlētu fanu priekšā, lai iegūtu papildu pārliecību. Ja vajadzēs, būšu gatavs spēlēt," atzina Ozoliņš.

Tāpat kā pārējai izlasei, arī Ozoliņam Podžus pazušana bija negaidīta.

""Kad paziņoja, ka vienspēlēs piedalīšos es un Ernests, visi bija ģērbtuvē. Man šķiet, ka tobrīd viss bija kārtībā. Nezinu, kas notika, bet bija diezgan dīvaini," Podžus lēmumu pamest komandu komentēja Ozoliņš.

Ozoliņš pirmajā spēlē ar 6-7 (9:11), 5-7 piekāpās Safvatam, bet Gulbis ar ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja Māmounu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu