"Jokerit" ar Kalniņu vārtos piedzīvo pirmo zaudējumu Gagarina kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Helsinku "Jokerit" sestdien ar Jāni Kalniņu vārtos ceturtajā izslēgšanas turnīra spēlē piedzīvoja pirmo neveiksmi, kā dēļ rezultāts sērijā kļuva 3-1 par labu Somijas komandai.

"Jokerit" viesos ar 3:4 (1:0, 0:2, 2:2) zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv". Pēc četrām spēlēm rezultāts sērijā ir 3-1 par labu "Jokerit".

Kalniņš "Jokerit" komandas vārtos nostāvēja visu spēli un tvēra 33 no 37 metieniem, atvairot 89,19% raidījumu.

Latvijas izlases vārtsargs pirmo periodu aizvadīja "sausā", bet otrās trešdaļas vidū nepilnu divu minūšu laikā ielaida divus vārtus. Uzvaru nesošo metienu "Lokomotiv" komandā izdarīja Stefans da Kosta, kurš 4:3 panāca četras minūtes līdz pamatlaika beigām, spēlējot vairākumā.

Šī Gagarina kausa izspēles pagaidām garākā cīņa aizvadīta Podoļskā, kur Maskavas apgabala "Vitjaz" trešajā pagarinājumā piekāpās Sanktpēterburgas SKA ar 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1).

Uzvaras vārtus vairākumā pēc Jevgeņija Artjuhina noraidījuma pēc spēlētām 113 minūtēm un 27 sekundēm ar metienu no zilās līnijas guva Lūkass Bengtsons, kura kontā arī rezultatīva piespēle. Divas rezultatīvas piespēles viesu rindās tika Vladimiram Tkačovam.

Mājinieku rindās Aleksejam Bivaļcevam divas rezultatīvas piespēles.

Viesu vārtos Magnuss Helberjs atvairīja 54 metienus, bet mājiniekiem Iļja Ježovs tika galā ar 67 SKA metieniem.

Šī bija piektā garākā spēle Gagarina kausa vēsturē un garākā līgas vēsturē abām iesaistītajām komandām.

Citā mačā Boba Hārtlija vadībā Omskas "Avangard" viesos ar 5:1 (3:0, 2:0, 0:1) uzvarēja Ufas "Salavat Julajev", panākot sērijā neizšķirtu 2-2.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Kirils Semjonovs, bet tikpat rezultatīvas piespēles iekrāja Sergejs Šumakovs. Vienīgos Ufas komandas vārtus iemeta Tēmu Hartikainens.

Tikmēr Magņitagorskas "Metallurg" savā laukumā ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) kapitulēja Nursultanas "Baris". Panākums "Baris" ļāvis izvirzīties vadībā ar 3-1.

Vārtus "Baris" komandā guva Antons Segadejevs un Dastins Boids.

Šosezon KHL regulārajā čempionātā piedalījās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīja pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem no katras konferences iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Pērn par čempioni tika kronēta Maskavas CSKA, kas finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Omskas "Avangard".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu