Rastorgujevam un Slotiņam pa soda aplim PK sezonas pēdējā stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: NordicFocus

Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Roberts Slotiņš sestdien Čehijas trasē Nove Mesto Pasaules kausa septītā posma 4x7,5 kilometru stafetē vīriešiem mēroja pa soda aplim, un Latvijas izlase tika noķerta par apli, ierindojoties 25.vietā 26 komandu vidū.

Sezonas pēdējā stafetē pirmajā posmā Aleksandrs Patrijuks bija spiests izmantot divas rezerves patronas, pēc pirmās šautuves ierindojoties 19.vietā 21,9 sekundes aiz līdera šveicieša Sebastiana Štaldera. Stāvus šaušanā Patrijuks iztika ar vienu rezerves patronu, taču no līderiem zviedriem atpaliekot jau par minūti un 6,4 sekundēm, ierindojoties 22.vietā. Stafeti Andrejam Rastorgujevam biatlonists nodeva minūti un 55,2 sekundes aiz līderiem norvēģiem.

Rastorgujevs guļus šautuvē ar pieciem mērķiem tika galā vien ar astoņiem šāvieniem, ugunslīniju pametot 23.vietā divas minūtes un 28,3 sekundes aiz zviedriem. Stāvus šaušanā Latvijas izlases līderis arī ar trim rezerves patronām nespēja sašaut visus piecus mērķus un bija spiests mērot soda apli, no šautuves izslēpojot 25.vietā 26 komandu konkurencē ar vairāk nekā triju minūšu atpalicību no līderes Baltkrievijas. Stafeti Robertam Slotiņam viņš nodeva priekšpēdējais trīs minūtes un 24,2 sekundes aiz Norvēģijas.

Slotiņš pirmajā šautuvē iztika ar vienu rezerves patronu, saglabādams 25.pozīciju. Šaušanā stāvus Latvijas biatlonists mēroja soda apli un tika apsteigts par apli, Edgaram Misem distancē ceturtajā posmā nedodoties un Latvijai ierindojoties 25.vietā.

Uzvarēja Norvēģija, kas distanci veica stundā desmit minūtēs un 25.2 sekundēs. Norvēģi tikai piecreiz kļūdījās šautuvē.

Tikpat trāpīgi šāva Čehijas biatlonisti, par 38,2 sekundēm atpaliekot no norvēģiem. Trešie ar 43,3 sekunžu atpalicību no uzvarētājiem finišēja zviedri, kuri ugunslīnijā bez astoņiem "pūdeļiem" bija spiesti mērot arī soda apli.

Kopvērtējumā ar 348 punktiem uzvarēja Norvēģija, otro vietu ar 302 punktiem ieņēma Francija, bet trešā ar 264 punktiem finišēja Vācija. Latvija iekrājusi 107 punktus, kas deva 23.vietu starp 27 izlasēm.

Latvijas komanda šosezon stafetē bija piedalījusies piecas reizes, tajā skaitā pasaules čempionātā. Visās piecās sacensībās latvieši bija trešajā desmitā, divreiz ieņemot 21.pozīciju. Pēdējo gadu labākais sniegums stafetē Latvijai bija pirms divām sezonām, kad Latvija izcīnīja desmito vietu.

Šo sezonu pārliecinoši uzsāka Norvēģija, kas uzvarēja pirmajās trīs stafetēs, bet ceturtajā viņu sēriju pārtrauca Francija, kas turpinājumā uzvarēja arī pasaules čempionātā.

4x6 kilometru stafetē sievietēm Latvijas komanda nepiedalījās, panākumu svinot Norvēģijas izlasei. Norvēģietes astoņreiz kļūdījās šautuvē un finišēja pēc stundas deviņām minūtēm un 14,8 sekundēm, par 28,7 sekundēm apsteidzot Francijas biatlonistes, kuras bez desmit "pūdeļiem" bija spiestas mērot arī vienu soda apli. Trešo vietu ieņēma Vācija, kas 14 reizes šāva garām, vienreiz mērojot soda apli. Vācietes 57 sekundes zaudēja Norvēģijai, bet par pusotru sekundi apsteidza Ukrainu.

Kopvērtējumā sezonas kopvērtējumā ar 360 punktiem uzvarēja Norvēģija, otro vietu ar 260 punktiem ieņēma Šveice, bet trešo ar tikpat punktiem - Vācija. Latvija ar 18 punktiem ierindojās pēdējā 24.vietā.

Jau ziņots, ka šajā Pasaules kausa posmā sprintā no latviešiem labākos rezultātus sasniedza Rastorgujevs, kurš ieņēma 22.vietu, un Baiba Bendika, kura bija 44.pozīcijā.

Svētdien būs sacensības ar kopēju startu. Rastorgujevs šobrīd ir otrais rezervists uz dalību disciplīnā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Pēc Nove Mesto posma šosezon notiks vēl divi Pasaules kausa posmi - Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu