Noskaties: "Lightning" hokejisti gūst divus vārtus vienā mazākumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Sirelli
Entonijs Sirelli Foto: AP/Scanpix

Tampabejas "Lightning" spēlētāji Entonijs Sirelli un Mihails Sergačovs sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā guva divus vārtus vienā mazākumā, palīdzēdami savai komandai izcīnīt uzvaru.

"Lightning" viesos ar 5:3 (2:0, 1:2, 2:1) pārspēja NHL līdervienību Bostonas "Bruins".

Spēles sestās minūtes sākumā Bārklejs Gudrovs pēc sitiena ar elkoni saņēma noraidījumu. Septiņas sekundes pēc "Bruins" vairākuma sākuma mājiniekus sarūgtināja Sirelli, bet minūti un divas sekundes vēlāk mazākumā vārtus guva arī Sergačovs.

Mača turpinājumā "Bruins" komandai neizdevās izlīdzināt rezultātu un pagalam neveiksmīgais vairākums mača sākumā izrādījās bostoniešiem liktenīgs.

Abas komandas šajā mačā kopumā tika sodītas 36 reizes un tika pie 96 soda minūtēm. Pirms četrām dienām savstarpējā spēlē "Bruins" viesos uzvarēja ar 2:1.

Citā mačā Karolīnas "Hurricanes" izbraukumā ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ņujorkas "Islanders", pārtraucot četru zaudējumu sēriju. Uzvaras vārtus papildlaika otrajā minūtē guva Vincents Tročeks.

Tikmēr Nešvilas "Predators" izbraukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Dalasas "Stars". Mača vidū vārtus guva Raiens Eliss, bet vārtsargs Jūse Saross atvairīja visas 33 pretinieku mestās ripas.

Citviet Losandželosas "Kings" mājās ar 7:3 (1:0, 2:1, 4:2) uzveica Minesotas "Wild" un svinēja piekto uzvaru pēc kārtas. "Kings" komandā ar "hat-trick" un rezultatīvu piespēli izcēlās Dastins Brauns.

Tāpat desmit vārti tika gūti arī Ņujorkā, kur vietējā "Rangers" komanda ar 4:6 (2:1, 0:4, 2:1) piekāpās Ņūdžersijas "Devils". Uzvarētājiem pa diviem vārtiem bija Treviss Zajacs un Kails Palmieri.

Citā spēlē Floridas "Panthers" savās sienās ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) uzvarēja Monreālas "Canadiens". "Panthers" komandas otrais vārtsargs Kriss Drīdgers atvairīja 33 metienus.

Jau ziņots, ka Rūdolfs Balcers sestdien kopā ar Otavas "Senators" komandu viesos ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Sanhosē "Sharks" vienību. Divas sekundes pirms otrās trešdaļas beigu signāla Kriss Tjērnijs nerealizēja "bullīti", toties viņš reabilitējās pagarinājuma pirmajā minūtē, kad pēc izgājiena divatā pret vienu pretinieku guva vārtus, izraudams uzvaru pār savu bijušo komandu. 

Turpretī sesto zaudējumu pēc kārtas cieta uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās Filadelfijas "Flyers" vienībai. "Flyers" komandā, kas šobrīd ir deviņu uzvaru sērijā, divreiz izcēlās Klods Žirū.

Tikmēr vārtsargs Elvis Merzļikins atgriezies Kolumbusas "Blue Jackets" pieteikumā, viņa pārstāvētajai komandai viesos ar 1:4 (0:1, 0:0, 1:3) zaudējot Edmontonas "Oilers". Jonass Korpisalo šajā mačā atvairīja 20 no 23 pretinieku mestajām ripām, kamēr otrā laukuma galā viņa tautietis Miko Koskinens tika galā ar 45 raidījumiem. 

Citā spēlē uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", vārtus gūstot Jevgeņijam Malkinam un Sidnijam Krosbijam, sestdien savā laukumā tomēr ar 2:5 (0:3, 0:0, 2:2) piekāpās Vašingtonas "Capitals".

Austrumu konferencē līdere ar 98 punktiem 69 spēlēs ir Bostonas "Bruins", bet Rietumos pirmā ar 90 punktiem 68 dueļos ir Sentluisas "Blues".

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņā triumfēja Sentluisas "Blues", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Bostonas "Bruins", pirmo reizi vēsturē tiekot pie prestižās trofejas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu