Daugaviņš gūst uzvaras vārtus Gagarina kausa izcīņas spēlē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē, palīdzot viņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai izcīnīt uzvaru.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā "Spartak" komanda savā laukumā ar 3:2 (2:0, 1:0, 0:2) uzvarēja Maskavas "Dinamo" vienību, kuras pieteikumā šoreiz nebija uzbrucēja Mika Indraša.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Daugaviņš vispirms spēles 13.minūtē ar rezultatīvu piespēli palīdzēja panākt 2:0, bet nepilnas sešas minūtes pirms otrā perioda beigām viņš pats ieraidīja ripu vārtos - 3:0.

"Dinamo" spēles trešajā nogrieznī divus vārtus atguva, taču ar to nebija gana, lai liegtu mājiniekiem svinēt uzvaru. Pēc finālsvilpes abas komandas metās izvicināt dūres.

Visos trīs vārtos piedalījās Iļja Zubovs, kura kontā viens precīzs metiens un divas rezultatīvas piespēles.

Daugaviņš šajā duelī uz ledus pavadīja 20 minūtes un četras sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja trīs no sešiem iemetieniem un tika pie divām soda minūtēm.

Karsums spēlēja 13 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā izcēlās ar trim spēka paņēmieniem un uzvarētiem četriem no septiņiem iemetieniem.

Daugaviņš izslēgšanas turnīrā atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Karsuma kontā ir viena rezultatīva piespēle.

Sērijas nākamā spēle notiks otrdien "Dinamo" laukumā.

Tikmēr kā pirmā Rietumu konferences pusfinālu sasniegusi Maskavas CSKA komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. Maskavieši viesos ar 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 1:0) pirmajā pagarinājumā pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, kuras treneru kolektīvā strādā Sandis Ozoliņš.

Uzvaru pagarinājuma trešajā minūtē izrāva Kirils Kaprizovs, kurš sērijā nodrošināja 4-0.

Savukārt Austrumos par pirmo pusfinālisti kļuvusi Kazaņas "Ak Bars", kas viesos ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik", sērijā uzvarot ar 4-0. Uzvarētājiem vienīgos vārtus guva Staņislavs Gaļijevs, bet vārtsargs Timurs Biļalovs atvairīja 21 jeb visas pretinieku mestās ripas.

Vēl svētdien Jekaterinburgas "Avtomobilist" viesos ar 5:1 (0:0, 3:1, 2:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj", kas sērijā ir vadībā ar 3-1. 

Šosezon KHL regulārajā čempionātā piedalījās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīja pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem no katras konferences iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Pērn par čempioni tika kronēta Maskavas CSKA, kas finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Omskas "Avangard".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu