Oskars Bārtulis sapratis pieļautās kļūdas, atvainojies LHF un gatavs cīnīties par vietu izlasē (5)

"Čempionu brokastis" #15
CopyDraugiem X Whatsapp

Sporta podkāsta "Čempionu brokastis" 15. epizodē viesojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" aizsargs Oskars Bārtulis, kurš atskatījās uz līdz šim paveikto klubu karjerā, skaidroja mēģinājuma iegūt Krievijas hokeja pilsonību detaļas, kā arī atcerējās pirmo tikšanos ar savu elku Kārli Skrastiņu.

Bārtulis 2018. gadā Latvijas Hokeja federācijā (LHF) iesniedza dokumentu, kurā pauda, ka atsakās no iespējas nākotnē pārstāvēt Latvijas izlasi.

Sarunā podkāstā "Čempionu brokastis" aizsargs pauda, ka nekad nav vēlējies atteikties no Latvijas pilsonības, iegūstot Krievijas pasi. Runa esot bijusi par Krievijas hokeja pilsonību, kas viņam ļautu spēlēt KHL kā vietējam aizsargam, neaizņemot kādu no kluba leģionāru vietām.

"Nekad neesmu atteicies no Latvijas pases vai pilsonības. To arī negribu darīt. Esmu te dzimis, audzis, tagad dzīvoju pats un mani bērni. Tā bija Krievijas sporta pilsonība, nevis atteikšanās no Latvijas pases," atklāja Bārtulis.

Viņš un LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols esot viens otram atvainojušies, izrunājuši neskaidros jautājumus un gatavi sadarboties nākotnē. 

LHF iekļaušanai Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē 2021. gadā izvirzījusi Bārtuļa tuvu draugu Kārli Skrastiņu. Bārtulis uzskata, ka Skrastiņš šādu godu ir pelnījis, jo savulaik gan sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēc kārtas aizvadīto maču rekordu aizsargiem (495 spēles), kā arī vienmēr iespēju robežās steidza palīgā Latvijas izlasei.

Oskars Bārtulis TVNET studijā.
Oskars Bārtulis TVNET studijā. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Abi aizsargi bērnībā trenējās pie Jevgēņija Banova, bet par tuviem draugiem kļuva Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs.

"Toreiz pēdējais ierados Vankūverā. Atveda mani uz olimpisko ciematu. Prātoju, ar ko dzīvošu kopā istabiņā. Bāc, ar Kažu, uz kuru ar apbrīnu esmu skatījies visu bērnību! Tā mēs arī sapazināmies, ģimenes sāka draudzēties," atcerējās Bārtulis.

Vēl sarunā hokejists atklāja, kuri divi karjeras laikā pārstāvētie klubi viņam ir sirdij tuvākie, kāpēc 2014. gadā nepievienojās Zemgum Girgensonam NHL vienībā Bufalo "Sabres", vai bija piedāvājumi no pasaules spēcīgākās līgas pēc kādas no sezonām Vladivostokas "Admiral".

Arī par to, ka Doņeckā uz ielas redzētais līķis licis saprast, ka jādodas prom no pilsētas, lai neriskētu ar savu drošību.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu