Maļuka Baltijas čempionātā labo vēl vienu Latvijas rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Maļuka
Ieva Maļuka Foto: Latvijas peldēšanas federācija

Latvijas peldētāja Ieva Maļuka sestdien Rīgā Baltijas čempionātā 50 metru baseinā laboja Latvijas rekordu 200 metru kompleksajā peldējumā.

Maļuka finālā distanci veica divās minūtēs un 17,58 sekundēs, sev piederošo rekordu, kas tika sasniegts pērn augustā, labojot par 1,41 sekundi.

Maļukai tas bija otrs valsts rekords šajā nedēļas nogalē - sestdien viņa laboja 26 gadus veco rekordu 400 metru kompleksajā peldējumā, vispirms distanci veicot četrās minūtēs un 56,20 sekundēs, bet vakara sesijā rezultātu uzlabojot uz četrām minūtēm un 54,99 sekundēm.

Skaitot kopā Latvijas atklātā čempionāta distances un Baltijas meistarsacīkstes, Maļuka desmit dienu laikā valsts rekordus labojusi astoņas reizes - septiņreiz individuālajos peldējumos un vienreiz stafetē. 

Augstvērtīgāko rezultātu Baltijas čempionātā sasniedza Igaunijas peldētājs Daniels Zaicevs, kurš 100 metrus brīvajā stilā veica 50,63 sekundēs, kas atbilst 795 FINA punktiem. No latviešiem labākais rezultāts bija Ģirtam Feldbergam, kurš ar 56,53 sekundēm 100 metros uz muguras tika pie 771 punkta.

Visvairāk individuālo uzvaru - piecas - izcīnīja Arina Baikova, bet medaļu vērtējumā tālu priekšā bija Igaunija ar 17 zelta, 22 sudarba un 14 bronzas godalgām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu