Porziņģis: Man šī bija ļoti neveiksmīga spēle

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ja duelī pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Indianas "Pacers" Kristapam Porziņģim būtu izdevies gūt par dažiem punktiem vairāk, spēles rezultāts noteikti būtu citāds, sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem pēc zaudējuma teica liepājnieks.

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis svētdien NBA spēlē izcēlās ar zemu metienu precizitāti, viņa pārstāvētajai vienībai Dalasas "Mavericks" piedzīvojot zaudējumu.

"Mavericks" savā laukumā ar 109:112 (26:31, 26:24, 32:31, 25:26) zaudēja Indianas "Pacers".

Liepājnieks šajā spēlē guva deviņus punktus un grozā raidīja vien 17,6% metienu. Iepriekšējo reizi viņš mazāk par desmit punktiem guva 28.janvāra mačā pret Fīniksas "Suns".

Abas komandas šajā sezonā iepriekšējo reizi tikās pirms nedaudz vairāk nekā mēneša, "Mavericks" viesos spējot gūt panākumu. Porziņģis sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem atzina, ka šajā duelī viņam pretinieki pievērsuši krietni lielāku uzmanību nekā pirms mēneša, tāpēc arī sniegums nav izdevies tas labākais.

"Šajā duelī viņi man pievērsa lielāku uzmanību, tāpēc arī nebija tik daudz brīvu metienu iespēju," norādīja viens no "Mavericks" līderiem. "Indianas komanda lieliski darbojās aizsardzībā, taču skaidrs, ka arī es nerādīju savu labāko sniegumu."

"Nespēju gūt punktus, izdarot metienus pāri cilvēkam. Man šī bija ļoti neveiksmīga nakts, kura ātrāk jāaizmirst un jādodas tālāk."

Porziņģis arī norādīja, ka spēles galotne bijusi ļoti saspringta. "Viņi izdarīja lielu spiedienu... Iepriekš viņu laukumā guvām uzvaru, tāpēc pretinieki noteikti vēlējās izdarīt to pašu šonakt. "Pacers" spēli iesāka ar "pareizu attieksmi" un spēja aizvest uzvaru mājās," pauda Porziņģis, kurš šajā spēlē realizēja vien 17,6% metienu. "Viesi spēlēja cieši un palīdzēja viens otram."

"Mēs nebijām tālu no tā, lai gūtu uzvaru, bet iemest trīs grozus no 17 mēģinājumiem? Tas nav nopietni."

Basketbolista teiktajā bija dzirdama nožēla, jo, viņaprāt, pietrūka tikai daži gūti punkti. "Domāju, ja būtu iemetis nedaudz vairāk punktu, kā arī spēles beigās komandai iekristu pāris grozi, spēle būtu pavisam citādāka," pārliecināts pēc neveiksmes pret "Pacers" bija latvietis. "Šis ir NBA, tāpēc reizēm notiek arī šādi."

Latvijas basketbolists arī nevairījās komentēt aso spēli, kas vairākkārt tika pielietota pret viņa komandas biedru Luku Dončiču. 

"Man šķiet, teju vai katra komanda pret mums cenšas būt agresīva un pielieto fizisku spēli," skaidroja Porziņģis. "Pretinieki piespiež mūs smagi cīnīties pie groziem, kā arī bieži spēlē uz noteikumu pārkāpumu robežas. Ja komanda šādu spēles stilu piekopj visu maču, tiesneši nevar svilpt pie katra pārkāpuma."

"Šādas spēles tevi tikai vairāk norūda. Kad būsim pieredzes bagātāka komanda, tiesneši pretiniekiem svilps šos sodus."

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 38 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus, grozā raidot trīs no 12 divpunktu metieniem, kā arī trīs no četriem "sodiņiem". Visi pieci izmestie tālmetieni lidoja garām grozam.

Tāpat basketbolists izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, divreiz bloķēja metienu, pieļāva četras kļūdas, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, kamēr "Mavericks" ar viņu laukumā guva par četriem punktiem mazāk nekā iemeta.

Otrdien "Mavericks" tiksies ar Sanantonio "Spurs".

Ar 39 uzvarām 65 spēlēs "Mavericks" Rietumos ieņem septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu