Graudiņa: Citas komandas vēlas saprast, ar ko mēs uzvarējām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ar spēcīgāko Latvijas sieviešu pludmales volejbola duetu Tīnu Lauru Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku pēc iepriekšējās sezonas pārsteidzošajiem panākumiem pirms šīs sezonas sagatavošanas posma kopā trenēties gribēja pat visu iespējamo titulu īpašniece vāciete Laura Ludviga, pastāstīja sportistes.

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, kad sportistes sezonai gatavojās atsevišķi, jo Graudiņa studēja ASV, šai sezonai volejbolistes var sākt gatavoties kopā jau no paša tās sākuma.

"Laikam visnozīmīgākais mums ir tas, ka tikām pie sparingpartnerēm, kā arī visu februāri spēlējām pret dažādām komandām. DĀR vienā no tās galvaspilsētām Keiptaunā spēlējām ar vācietēm Lauru Ludvigu un Margarētu Kozuhu un čehietēm Barboru Hermannovu un Markētu Slukovu, bet pēc tam Ēģiptē desmit dienas pie mums ciemojās vēl cits vācu duets Karla Borgere un Jūlija Zūde. Tāpēc mums šogad ir lielāka spēļu pieredze, nekā tas bija iepriekšējos gados," par jaunumiem stāsta Kravčenoka.

Viņa piebilst, ka treniņos bija labs balanss gan ar individuālajiem treniņiem, gan treniņiem kopā ar citām komandām, gan fiziskās sagatavotības treniņiem.

"Tā kā šogad nemācos, visas domas varu pievērst volejbolam, un jūtu, ka tas būtiski uzlabo treniņprocesa kvalitāti. Koncentrējoties uz vienu lietu, progress ir jūtams," apmierināta ar gatavošanos ir arī Graudiņa.

"Tas, ka esam kopā ar citām komandām, nenozīmē, ka mēs ar viņām tikai spēlējam," skaidro pāra bloķētāja. "Ļoti daudzi bija tikai tehniskie treniņi, kuros slīpējām vienu tehnisko elementu. Mēs dabūjām redzēt arī to, kā ar tehnikas elementiem strādā citas komandas."

Viņa piebilst, ka progress ir visos elementos, bet īpaši lepna viņa ir par uzlabojumiem bumbas augšējā apstrādē pēc pretinieču uzbrukumiem, pašai atkāpjoties no tīkla. Kravčenokai savukārt patīk progress spēlē ar vienu roku, kad ar abām rokām līdz bumbai nav iespējams tikt.

Iepriekšējā sezonā pāris Graudiņa/Kravčenoka pārsteidzoši uzvarēja gan Eiropas čempionātā, gan kvalifikācijas turnīrā izcīnīja olimpisko ceļazīmi. Tāpēc pirmssezonas posmā pieaugusi Eiropas vadošo pāru interese par Latvijas sportistēm.

"Droši vien ar mums trenēties negribētu, ja mēs nebūtu uzvarējušas šajos divos turnīros," saka Graudiņa. "Tajā pašā laikā mēs esam tāds tumšais zirdziņš, jo uzvarējām šajos turnīros, nebūdamas favorītes. Tāpēc citas komandas vēlas saprast, kas tas ir, ar ko mēs uzvarējām, un kā mēs spēlējam."

Marta beigās pāris sacensību sezonu uzsāks ar Kankunas turnīru Meksikā, bet līdz tam laikam gatavosies sacensībām Losandželosā. Aprīlim varianti vēl jādomā, jo trīs turnīri - divi Ķīnā un vēl viens Singapūrā - tika atcelti "Covid-19" vīrusa dēļ.

"Maijā mums ar Jūrmalu, Čehijas pilsētu Ostravu un Varšavu sāksies Eiropas tūre. Tad pēc kvalifikācijas beigām 15.jūnijā būs pauze," plānus vasarai atklāj Kravčenoka. "Domāju, ka tad mums būs treniņnometne, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm. Jūlija sākumā nospēlēsim Gštādā un tad jau dosimies uz Tokiju. Ceru."

"Mums bija plāns aizbraukt agrāk uz Tokiju, aklimatizēties, patrenēties karstajos un mitrajos laika apstākļos, bet šis plāns varbūt vēl tiks mainīts," viņa piebilst.

Arī Kravčenoka un Graudiņa jau nodrošinājušas vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs un var tām plānveidīgi gatavoties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu