Lejnieks: Mūsu nākotne ar izlasi ir ļoti perspektīva (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Lejnieks
Kārlis Lejnieks Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas tenisa izlases aizvadītās spēles Deivisa kausa izcīņā pierādīja, ka arī vīriešu valstsvienība var būt konkurētspējīga, atzina Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Latvijas izlase aizvadītajā nedēļā Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" duelī ar 4-1 uzvarēja Ēģipti. Divās no četrām vienspēlēm uzvarēja Ernests Gulbis, kurš kopā ar Kārli Ozoliņu bija pārāks arī dubultspēlē. Savu vienspēli uzvarēja Roberts Štrombahs, bet Ozoliņš piedzīvoja zaudējumu.

Lejnieks pēc dueļa beigām pauda gandarījumu, ka izlasē atgriezies Latvijas pirmais numurs Gulbis. 

"Ernests atgādināja par to, kas viņš ir, savukārt Kārlis ļoti labi sevi pierādīja atbildīgā brīdī. Viss kopumā parādīja, ka nākotnē varam būt ļoti konkurētspējīgi. Mums ir Ernests, Roberts, Artūrs [Lazdiņš], Kārlis. Ja nākamajā reizē būs vajadzīgs piektais spēlētājs, šobrīd Roberts Grīnvalds un Mārtiņš Rocēns ir koledžās. Tāpat Miķelis Lībietis ir teicis, ka grib atgriezties," pēc dueļa noslēguma žurnālistiem stāstīja Lejnieks.

Izlases uzvaru aizēnoja Mārtiņa Podžus pēkšņā aiziešana no izlases pirms dueļa sākuma. Savu sašutumu par to neslēpa nedz komandas kapteinis Deniss Pavlovs, ne Gulbis.

"Negribu iedziļināties, jo komandas kapteinis un Ernests pietiekoši skaidri un gaiši pateica savu viedokli. Es nesapratu to domu, tāpēc no manis vairāk komentāru nebūs. Katrs spēlētājs izdara savas izvēles," Podžus lēmumu komentēja Lejnieks.

Deivisa kausa nolikumā rakstīts, ka par izlases spēlētāja nepiedalīšanos atklāšanas ceremonijā komandām draud pat 10 000 ASV dolāru liels naudas sods, taču LTS tikusi cauri sveikā ar minimālo sodu.

"Ar spēlētājiem nekādas parakstītas vienošanās nav, viss balstās uz savstarpējām attiecībām. Sankcijas pret Mārtiņu? Man šobrīd ir grūti komentēt," sestdienas vakarā teica Lejnieks.

LTS ģenerālsekretārs ar Gulbi par spēlēšanu izlasē runājuši bieži un šoreiz visas zvaigznes sastājās tā, ka Latvijas pirmā rakete devās palīgā.

"Gan uz Ernesta spēlēm, gan uz Kārļa maču bija pilnas tribīnes. Ernests ir mūsu augstākā līmeņa spēlētājs, bet Kārlis ir parādījis to, ka varam ar viņu rēķināties nākotnē. Mūsu nākotne ar izlasi ir ļoti perspektīva," pauda Lejnieks, kurš gan atteicās prognozēt, vai Gulbis palīdzēs arī nākamajā duelī, kas norisināsies septembrī. 

Latvijas izlase nākamās spēles aizvadīs septembrī, kad sacentīsies pārspēlēs par vietu Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" cīņās.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu