Latvijas e-futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijā debitē ar zaudējumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.lff.lv

Latvijas e-futbola izlase pirmdien vēsturē pirmā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā debitēja ar zaudējumiem visās spēlēs, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvija janvārī tika ielozēta A grupā ar Angliju, Serbiju, Albāniju un Spāniju. Pirmajā spēļu dienā komandas aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties pa reizei katra ar katru. Katrā duelī tika aizvadīti pa diviem PES ("Pro Evolution Soccer") mačiem, kuru rezultāti tika summēti. 

Pirmajā duelī ar Anglijas e-futbola meistaru Nikolajs Smirnovs divu maču summā zaudēja 1:7. Vēsturiskie pirmie vārti tika gūti ar Andreja Cigaņika virtuālo dubultnieku. Otrajā duelī ar Serbiju 1:4, vienam mačam beidzoties neizšķirti 1:1.

Visspraigākais duelis sanāca ar Albāniju. Divu PES maču summā minimāls zaudējums 2:3. Ar identisku rezultātu beidzās arī duelis pret Spānijas e-futbola meistaru. Līdz ar to - pirmajā aplī Latvijas e-futbola izlasei neizdevās uzvarēt nevienu divmaču dueli.

23.martā A grupā tiks aizvadītas otrā apļa spēles. Sacensību reglaments paredz, ka vismaz viens divmaču duelis jāaizvada arī otram izlases dalībniekam, tā ka nākamajā cīņā Latvijas krāsas starptautiskajā arēnā aizstāvēs arī Aleksejs Pavlovs.

Desmit kvalifikācijas grupu uzvarētāji nopelnīs ceļazīmi dalībai finālturnīrā, savukārt otro vietu ieguvēji 4. un 11.maijā piedalīsies papildu atlases kārtā, kur desmit komandas tiks salozētas divās apakšgrupās pa piecām katrā. Šajās grupās spēles tiks aizvadītas pēc identiska principa kā pirmajā atlases kārtā, bet finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās izlases.

Finālturnīrs 9. un 10.jūlijā norisināsies Londonā.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 55 UEFA dalībvalstu dalībnieki un laika posmā no marta līdz maijam sadalīs ceļazīmes uz finālturnīru. Katras valsts izlase aizvadīs pa diviem "PES 2020" mačiem (viens pret vienu) pret citu izlašu spēlētājiem. 

Decembrī notika Latvijas nacionālā atlase. Par labākajiem "Pro Evolution Soccer 2020" spēlētājiem kļuva Aleksejs Pavlovs no Stopiņiem un Nikolajs Smirnovs no Rīgas. Smirnovam nemaz nebija jāpiedalās nacionālās kvalifikācijas fināla stadijā, bet viņš aizstāja Georgiju Kirpičevu, kurš nevarēja ierasties.

Šis Latvijā bija pirmais šāda līmeņa e-futbola turnīrs, un šobrīd jau zināms, ka šādas atlases norisināsies katru gadu.

LFF ziņo, ka UEFA un "eFootball PES 2020" jaunajā futbola simulācijas desmitgadē ienāca ar drosmīgu solījumu pārveidot e-futbolu un iepazīstināt e-sportu ar daudz plašāku auditoriju. KONAMI futbola simulācijas spēlē "eFootball PES 2020" iekļautā Latvijas nacionālā futbola izlase ir ar pilnībā licencētām spēļu formām, emblēmām un spēlētājiem, kā arī spēlētāju fiziskie dotumi - augums, svars un vizuālie tēli ir pietuvināti realitātei.

LFF pērnvasar paziņoja par jaunu sadarbību ar KONAMI. Pateicoties tam, ir iespēja Latvijas futbola izlasi redzēt jaunajā futbola videospēlē "eFootball PES 2020".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu