"Nets" bez Kuruca palīdzības negaidīti pārspēj arī spēcīgo "Lakers"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Twitter: @BrooklynNets

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs otrdien palika uz rezervistu soliņa Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda svinēja negaidītu uzvaru.

"Nets" viesos ar rezultātu 104:102 (27:33, 29:25, 31:22, 17:22) pārspēja Rietumu konferences līderi Losandželosas "Lakers".

"Nets" komandu šobrīd vada līdzšinējais trenera asistents Žaks Vons, jo ar galveno treneri Keniju Atkinsonu līgumsaistības tika pārtrauktas. Abās spēlēs Vona vadībā Kurucs nav ticis pie iespējas sevi apliecināt.

Vons šajā mačā rotācijā izmantoja deviņu spēlētājus, no kuriem nevienam spēles laiks nebija mazāks par 17 minūtēm.

"Nets" teju visu ceturto ceturtdaļu bija vadībā, vienubrīd iekrājot deviņu punktu pārsvaru. Mājinieki gan atspēlējās, un 43 sekundes pirms pamatlaika beigām Entonijs Deiviss ar tālmetienu panāca 102:102.

Nepilnu pusminūti pirms finālsvilpes Spensers Dinvidijs atjaunoja viesiem vadību, bet otrā laukuma galā bumba pēc Lebrona Džeimsa metiena izgriezās no groza. Mājiniekiem bija vēl viena iespēja uzbrukt, bet Deiviss pēdējā sekundē nerealizēja tālmetienu, kas varēja būt uzvaru nesošais.

"Nets" komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Dinvidijs, bet 22 punktus guva Keriss Leverts.

"Lakers" rindās ar 29 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džeimss, bet 26 punktus iemeta Deiviss.

"Nets" šosezon 64 spēlēs izcīnījusi 30 uzvaras un Austrumu konferencē ieņem septīto vietu, bet "Lakers" ar 49 panākumiem 63 cīņās ir pirmā Rietumos.

Bruklinas basketbolisti paliks Rietumkrastā, kur šonedēļ aizvadīs spēles Sanfrancisko, Losandželosā un Sakramento.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu