Uz nenoteiktu laiku pārceļ Latvijas dāmu tenisa izlases "Fed Cup" spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) trešdien paziņoja, ka "Covid-19" vīrusa straujās izplatības dēļ uz nenoteiktu laiku pārceltas Federāciju kausa ("Fed Cup") fināla sacensības, kā arī kvalifikācijas turnīru spēles, kurās aprīļa vidū startēt bija paredzēts Latvijas izlasei.

Federāciju kausa fināls no 14. līdz 19.aprīlim bija paredzētas Budapeštā Lāslo Papa arēnā, tomēr ņemot vērā vīrusa straujo izplatību Eiropā, sacensības ir pārceltas uz nenoteiktu laiku.

Pasākuma organizatori paziņoja, ka tuvākajā 48 stundās visu biļešu īpašnieki tiks informēti par radušos situāciju, kā arī viņiem tiks piedāvātas alternatīvas iespējas.

ITF jau paziņoja, ka tā šobrīd sastrādājas ar Ungārijas valdību, Ungārijas Tenisa savienību (HTA) un Sieviešu tenisa asociāciju (WTA), lai atrastu iespēju aizvadīt sacensības citā laikā. Tāpat cieša sadarbība noris ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK), lai garantētu, ka netiek apdraudētas spēlētāju iespējas kvalificēties Olimpiādei.

Līdz ar finālturnīra pārcelšanu atceltas arī 17. un 18.aprīlī paredzētās "play-off" spēles, kurās dalība bija plānota arī Latvijai. "Play-off" turnīrā kopumā bija paredzēti astoņi dueļi, tomēr arī tie pagaidām ir pārcelti uz nenoteiktu laiku.

Latvijai šajos datumos mājās bija paredzētas cīņas ar Indiju.

"Vērtēsim, cik ilgi "Covid-19" vīruss vēl varētu ietekmēt tenisa pasauli, pēc kā arī vairāk varēsim komentēt datumus, kuros redzam iespēju aizvadīt pārceltos mačus," skaidroja ITF prezidents Deivids Hagertijs. "Turpināsim sastrādāties ar saviem partneriem, lai nodrošinātu, ka spēlētāji un citi ar tenisu saistītie cilvēki no šī vīrusa ciestu pēc iespējas mazāk."

Februāra sākumā Latvija ar Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu ierindā ar 2-3 Evretā piekāpās mājiniecēm ASV tenisistēm un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu