NBA pārtrauc sezonu: spēlētāju vidū konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA), konstatējot spēlētāju vidū inficēšanos ar koronavīrusu, uz nenoteiktu laiku atcēlusi sezonu.

"NBA izmantos šo pārtraukumu, lai lemtu, ko iesākt tālāk ar regulāro sezonu," teikts līgas paziņojumā.

NBA lēmumu pieņēma pēc tam, kad tika konstatēta pirmā inficēšanās ar koronavīrusu spēlētāju vidū. Tas notika neilgi pirms spēles, kurā mājiniekiem Oklahomasitijas "Thunder" basketbolistiem bija plānots tikties ar Jūtas "Jazz".

Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka ar koronavīrusu inficējies Francijas basketbolists Rūdijs Gobērs no Jūtas "Jazz" komandas. Viņš iepriekšējās divās sezonās atzīts par līgas labāko aizsardzības spēlētāju.

Zīmīgi, ka Gobērs pirms divām dienām vēl jokojās, apgramstot mikrofonus pēc dalības preses konferencē. Interneta vidē Francijas basketbolists par šādu rīcību tagad tiek izsmiets.

ESPN vēsta, ka spēlētāji, kuri pēdējo 10 dienu laikā tikušies ar "Jazz", saņēmuši norādījumu atrasties karantīnā. Šajā periodā "Jazz" spēlējusi pret Klīvlendas "Cavaliers", Ņujorkas "Knicks", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons" un Toronto "Raptors" komandām.

Tāpat ESPN ziņo, ka mediķi pabeiguši pārbaudīt visus "Jazz" spēlētājus, kuriem nakts būšot jāpavada "Thunder" komandas arēnā. Viņiem šobrīd nav dota atļauja lidot mājās. Testu rezultātiem vajadzētu būt zināmiem četru stundu laikā.

Aizvadītajā naktī (Latvijas laiks), pirms vēl NBA nāca klajā ar paziņojumu, tika aizvadītas četras spēles, bet divas pēc tam tika atceltas. Kristaps Porziņģis nespēlēja, bet viņa komanda "Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 113:97 uzveica Denveras "Nuggets".

"Tas ir trakums. Tā nevar būt patiesība. Tas ir kā filmā, nevis realitātē," šokēts par notikušo bija "Mavericks" īpašnieks miljardieris Marks Kjūbans, kurš spēles laikā uzzināja NBA lēmumu.

ASV uz 30 dienām aizliegs jebkādu ieceļošanu no Eiropas, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, trešdien paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

Tramps ir ticis kritizēts par lēnu reakciju uz koronavīrusa izplatīšanos, kura izraisītā slimība Covid-19 jau ir prasījusi vairāk nekā 4500 cilvēku dzīvības visā pasaulē.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./12.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

NBA valde arī apsprieda, cik lielus zaudējumus šī situācija līgai varētu radīt. Spēles bez skatītājiem nozīmētu problēmas ienākumos, kā rezultātā nākotnē varētu būt grūtības izmaksāt algas vai segt citus tekošos izdevumus. Tāpat spēļu aizvadīšana pie tukšām tribīnēm "laupa" darba iespējas apkalpojošajam personālam.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu