NBA zvaigzne Džeimss: Atcelt vajadzētu 2020. gadu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss mediju dienas pasākumā.
Lebrons Džeimss mediju dienas pasākumā. Foto: Marcio Jose Sanchez/TT NYHETSBYRÅN

Pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēļu pārtraukšanas savu viedokli sociālās saziņas vietnēs izteikuši vairāki līgas izcilnieki, viņu vidū arī Losandželosas "Lakers" līderis Lebrons Džeimss, kurš labprāt atceltu visu 2020. gadu.

NBA lēmumu pārtraukt čempionāta norisi pieņēma pēc tam, kad trešdien tika konstatēta pirmā inficēšanās ar koronavīrusu spēlētāju vidū. Tas notika neilgi pirms spēles, kurā mājiniekiem Oklahomasitijas "Thunder" basketbolistiem bija plānots tikties ar Jūtas "Jazz". Saslimis bija "Jazz" franču uzbrucējs Rūdijs Gobērs.

"Lakers" līderis Džeimss sociālās saziņas vietnē "Twitter" pēc NBA vadības lēmuma pauda, ka labprāt atceltu visu 2020. gadu.

"Tiek atcelti sporta notikumi, slēgtas skolas un citas iestādes. Tas, kas patiesi būtu jāatceļ, ir 2020. gads! Šie bijuši skarbi trīs mēneši. Lai Dievs svētī un palieciet drošībā," pauda Džeimss.

Kā zināms, liels emocionālais trieciens janvāra beigās visiem NBA spēlētājiem bija bijušā "Lakers" līdera Kobes Braienta bojāeja helikoptera avārijā.

Savukārt Goldesteitas "Warriors" līderis Stefans Karijs "Twitter" vietnē uzsvēris, ka basketbols šobrīd nav svarīgākais.

"2020. gads nav lāgā. Pat nezinu, ar ko šo situāciju salīdzināt. Jāturpina turēties un rūpēties par sevi, saviem tuvajiem. Basketbols kaut kad atgriezīsies, bet pagaidām sargiet sevi!" uzsvēra basketbolists.

ASV uz 30 dienām aizliegs jebkādu ieceļošanu no Eiropas, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, trešdien paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

Tramps ir ticis kritizēts par lēnu reakciju uz koronavīrusa izplatīšanos, kura izraisītā slimība Covid-19 jau ir prasījusi vairāk nekā 4500 cilvēku dzīvības visā pasaulē.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./12.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

NBA valde arī apsprieda, cik lielus zaudējumus šī situācija līgai varētu radīt. Spēles bez skatītājiem nozīmētu problēmas ienākumos, kā rezultātā nākotnē varētu būt grūtības izmaksāt algas vai segt citus tekošos izdevumus. Tāpat spēļu aizvadīšana pie tukšām tribīnēm "laupa" darba iespējas apkalpojošajam personālam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu