Medijs: Merzļikins un "Blue Jackets" veic pārrunas par līguma pagarināšanu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins un Nacionālās hokeja līgas NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" esot sākuši pārrunas ar līguma pagarināšanu, vēsta "Sportsnet" žurnālists Eliots Frīdmens (Elliotte Friedman).

"Izklausās, ka Kolumbusa ar atraktīvo debitantu Elvi Merzļikinu sākusi pārrunas par līguma pagarināšanu," savā publikācijā vēsta Frīdmens, kuram "Twitter" vietnē ir vairāk nekā pusmiljons sekotāju.

Merzļikinam šobrīd ir viena gada līgums, kas noslēgsies pēc šīs sezonas. Latvijas hokejists aizvada savu pirmo sezonu NHL, kas kopumā uzskatāma par veiksmīgu debiju.

Merzļikins, latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks un arī Somijas hokejists Jonass Korpisalo pēc šīs sezonas var kļūt par ierobežoti brīvajiem aģentiem. Līdz ar to "Blue Jackets" būs jāstrādā pie līgumu pagarināšanas ar saviem vadošajiem vārtsargiem.

Portāla "capfriendly.com" dati liecina, ka Korpisalo, Merzļikins un Kivlenieks šosezon kopā saņem nepilnus 3 miljonus ASV dolāru (2 949 125 $). Tā ir salīdzinoši maza summa, kas atalgojumā tiek maksāta trim vārtsargiem.

Korpisalo atalgojums ir apmēram 1,15 miljoni, Merzļikins saņem aptuveni 874 tūkstošus, bet Kivlenieka atalgojums ir svārstīgs - 425 tūkstoši atrodoties fārmklubā AHL, bet, esot NHL komandas rīcībā, viņa alga var sasniegt pat 925 tūkstošus sezonā.

25 gadus vecais Merzļikins šosezon NHL piedalījies 33 mačos, sekmējis komandai 13 uzvaras, aizvadījis 5 "sausās" spēles, vidēji ielaidis 2,35 vārtus un atvairījis 92,3% pretinieku metienu.

Merzļikina vienaudzis Korpisalo šosezon piedalījies 37 spēlēs, sekmējis komandai 19 uzvaras, aizvadījis 2 "sausos" mačus, vidēji ielaidis 2,6 vārtus un atvairījis 91,1% pretinieku metienu.

Savukārt 23 gadus vecais Kivlenieks savā NHL debijas sezonā piedalījies 6 spēlēs, veicinājis komandai 1 uzvaru, vidēji ielaidis 2,95 vārtus un atvairījis 89,8% pretinieku metienu.

"Blue Jackets" komanda naktī uz piektdienu (plkst. 1.00 pēc Latvijas laika) savā laukumā uzņems latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins" vienību.

Ja NHL tuvākajā laikā neieviesīs korekcijas, Covid-19 vīrusa izplatības dēļ šī spēle notiks bez līdzjutēju klātbūtnes.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu