Bertānam, Pasečņikam un pārējiem "Wizards" basketbolistiem turpmākās dienas jāpavada paškarantīnā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns
Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" basketbolistiem, tajā skaitā arī latviešiem Dāvim Bertānam un Anžejam Pasečņikam, turpmākās 3-4 dienas jāpavada paškarantīnā, saviem spēlētājiem ieteikusi vienība.

Lēmums pamatots ar to, ka 29.februāri "Wizards" spēlēja ar Jūtas "Jazz", bet 10.martā bija tikšanās ar Ņujorkas "Knicks", kas arī bija nesen tikusies ar "Jazz".

Basketbolistiem, treneriem un komandas personālam, kuriem būs gripas simptomi, tiks veikti Covid-19 vīrusa testi.

NBA vadība trešdien lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulāro sezonu, jo īsi pirms mača sākuma vienam no "Jazz" basketbolistiem konstatēta saslimšana ar Covid-19 vīrusu.

Šāds paziņojums no NBA vadības nāca pēc tam, kad īsi pirms spēles sākuma starp "Jazz" un Oklahomasitjas "Thunder", vienam no spēlētājiem tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu. Lai arī līga nenosauca spēlētāja uzvārdu, kļuvis zināms, ka tas ir Rūdijs Gobērs.

Zīmīgi, ka Gobērs iepriekš pauda nicinošu viedokli par vīrusu, tāpēc tiekoties ar medijiem, viņš demonstratīvi pieskārās visiem mikrofoniem un virsmām.

Iepriekš uz vēlāku laiku tika pārcelta arī Ņūorleānas "Pelicans" un Sakramento "Kings" duelis, taču šis mačs vēlāk tika atcelts pa visam.

"NBA izmantos šo pārtraukumu, lai lemtu, ko iesākt tālāk ar regulāro sezonu," teikts līgas paziņojumā.

Trešdien NBA valde aizvadīja telefonkonferenci, kurā sprieda par iespējamo rīcību šajā situācijā. Netika izslēgta iespēja sezonas beigas sagaidīt ar spēlēm pie tukšām tribīnēm. Tāpat pastāv iespēja, ka sezona varētu noslēgties jau tagad.

Valde arī apsprieda, cik lielus zaudējumus šī situācija līgai varētu radīt. Spēles bez skatītājiem nozīmētu problēmas ienākumos, kā rezultātā nākotnē varētu būt grūtības izmaksāt algas vai segt citus tekošos izdevumus. Tāpat spēļu aizvadīšana pie tukšām tribīnēm "laupa" darba iespējas apkalpojošajam personālam.

Iepriekš trešdien NBA jau pavēstīja, ka ceturtdienas duelis starp Goldensteitas "Warriors" un Bruklinas "Nets" tika aizvadīts bez skatītāju līdzdalības.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu