Arī NHL paziņo par sezonas pārtraukšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Arī Nacionālās hokeja līga (NHL) drošības apsvērumu dēļ ir paziņojuši par spēļu pārtraukšanu uz nenoteiktu laiku.

Ceturtdien par sezonas pārtraukšanu uz nenoteiktu laiku paziņoja Nacionālā basketbola asociācija (NBA), jo inficēšanās ar koronavīrusu tika konstatēta Jūtas "Jazz" centra spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Tagad kļuvis zināms, ka spēles nenotiks arī pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

"Ņemot vērā pēdējā laika notikumus, kas saistīti ar koronavīrusa izplatību, kā arī pēc konsultēšanās ar medicīnas profesionāļiem, NHL šodien paziņo, ka sezona uz nenoteiktu laiku tiek apturēta," ziņojumu iesākuši līgas pārstāvji.

"NHL ir sekojis līdzi veselības ekspertu viedokļiem, gatavojoties iespējamajai notikumu attīstībai bez pārsteidzīgu lēmumu pieņemšanas. Tomēr pagājušās nakts ziņas par NBA spēlētāja inficēšanos ar koronavīrusu mums lika noprast, ka šōbrīd nav īstais laiks turpināt spēles. Zinot, ka mūsu komandas bieži spēlē kopīgās arēnās, šobrīd šķiet ļoti iespējami, ka pozitīvs koronavīrusa tests būs arī kādai personai no NHL sabiedrības," turpina NHL.

"Mūsu mērķis ir atsākt spēles pēc iespējas drīzāk, lai mēs varētu pabeigt sezonu un Stenlija kauss tiktu izcīnīts. Līdz tam, mēs pateicamies NHL faniem par pacietību un cerams, ka saglabāsiet veselību."

Naktī uz piektdienu spēles bija paredzētas gan Elvja Merzļikina pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets", gan arī Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins".

Vēlāk par pauzi paziņoja arī Amerikas Hokeja līga (AHL), kur šobrīd komandu sastāvos ir Kivlenieks (Klīvlendas "Monsters"), aizsargs Kristiāns Rubīns (Toronto "Marlies"), kā arī uzbrucēji Ņikita Jevpalovs (Lavālas "Rocket") un Rodrigo Ābols (Springfīldas "Thunderbirds").

Piespiedu pauze paredzēta arī beisbola un klasiskā futbola līgās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu