NBA komisārs: Ir pāragri apgalvot, ka sezonu esam zaudējuši

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Adams SIlvers
Adams SIlvers Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas pārtraukums, kas saistīts Covid-19 vīrusa izplatīšanos, varētu ilgt vismaz 30 dienas, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

NBA komisārs Adams Silvers intervija TNT televīzijā apstiprināja, ka līgā būs 30 dienu pārtraukums, kura laikā tiks izvērtēti tālākie rīcības soļi.

"Šobrīd nezinām neko vairāk, lai būtu konkrētāki. Mēs vēlamies rast skaidrību spēlētājiem, komandām un faniem. Pārtraukums būs aptuveni mēnesi," teica Silvers. 

NBA paziņojumā norādīts, ka līgas vadības nolūkos ir turpināt, nevis pilnībā atcelt sezonu.

Protams, sezona varēs atsākties tikai tad, "ja un kad tas kļūs droši visām iesaistītajām personām."

NBA komisārs pauda cerību, ka 201./20. gada sezona varētu turpināties un noslēgties jūlijā.

"Pat ja būs mēnesi ilgs pārtraukums, pat ja tas būs sešas nedēļas ilgs. Mums tāpat var izdoties turpināt sezonu," izteicās Silvers. 

"Varētu būt tā, ka NBA finālsērija tiek aizvadīta jūlijā, kaut vai jūlija beigās. Ir pāragri apgalvot, ka esam pazaudējuši sezonu," uzskata NBA komisārs.

Silvers norādīja, ka komandas sadarbosies ar līdzjutējiem, kas jau iegādājušies biļetes uz pārceltajām spēlēm. 

Ja sezonas turpinājumā spēles notiks bez skatītājiem vai mači tiks atcelti pavisam, līdzjutēji saņems atmaksu par biļetēm vai arī varēs iegādāto biļeti pārcelt uz kādu nākotnē gaidāmo spēli.

NBA vadība komandām rekomendē neaizvadīt treniņus grupās, tā vietā spēlētājiem ieteikts trenēties tikai individuāli.

Jau ziņots, ka NBA vadība trešdien lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulāro sezonu, jo Francijas basketbolistam Rūdijam Gobēram no Jūtas "Jazz" komandas tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu.

Vēlāk tika konstatēts, ka ar vīrusu inficējies arī Gobēra komandas biedrs ASV basketbolists Donovans Mičels.

Atgādinām, ka šosezon NBA komandas pārstāv četri Latvijas basketbolisti - Kristaps Porziņģis (Dalasas "Mavericks"), Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets"), Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks (Vašingtonas "Wizards").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu