Ar Covid-19 saslimuši arī Anglijas futbola premjerlīgas pārstāvji

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mikels Arteta
Mikels Arteta Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas premjerlīgas futbola vienības Londonas "Arsenal" galvenais treneris Mikels Arteta inficējies ar Covid-19 vīrusu, kas atklāts arī cita šīs pilsētas kluba, "Chelsea" spēlētājam Kalumam Hadsonam-Odojam.

"Arsenal" sestdien bija paredzēta spēle Anglijas premjerlīgā, bet tā jau atcelta, jo treneris Arteta inficējies ar Covid-19 vīrusu.

Komanda savā paziņojumā norādīja, ka spēlētājiem ir lūgts ievērot paškarantīnu un pastāv iespēja sezonu nenoslēgt, kā tas bija paredzēts kalendārā.

"Jūtos vīlies. Testu veicu pēc tam, kad mana pašsajūta nebija tā labākā," teica Arteta. "Atgriezīšos darbā, tiklīdz man tas tiks atļauts."

Ceturtdienas vakarā premjerlīgas vadība vēl paziņoja, ka visi nedēļas nogalē gaidāmie dueļi noritēs kā paredzēts, tomēr izmaiņas šajā lēmumā varētu sekot pēc piektdienas sapulces.

"Cilvēki, kuri iepriekš bija kontaktā ar Artetu, šobrīd ievēros veselības organizāciju norādījumus un atradīsies karantīnā," teikts "Arsenal" paziņojumā. "Pēc mūsu aplēsēm Arteta bija kontaktā ar visas komandas spēlētājiem, personālu, dažiem no Kolnejas ciemata iedzīvotājiem, kā arī cilvēkiem no Heilendas akadēmijas, kas jau uz nenoteiktu laiku ir slēgta."

Šajā nedēļā "Arsenal" bija paredzēta spēle pret Mančestras "City", tomēr duelis tika pārcelts, jo daži no "City" spēlētājiem bijuši kontaktā ar Grieķijas kluba Pirejas "Olympiakos" īpašnieku Evangeli Marinaki.

Tāpat problēmas piemeklējušas arī otru Londonas klubu "Chelsea", kurā saslimšana ar Covid-19 vīrusu konstatēta Hadsonam-Odojam.

"Kalums pirmdienas rītā ziņoja par simptomiem, kas līdzīgi, kad esi apaukstējies. Kopš tā laika viņš nav piedalījies treniņos ar komandu," teikts "Chelsea" paziņojumā. "Ceturtdienas vakarā esam saņēmuši rezultātus, kas ir pozitīvi, tāpēc spēlētājs tiks izolēts, bet visi, kas bijuši ar viņu kontaktā, lūgti darīt to pašu."

Komanda savā paziņojumā neslēpa, ka ša iemesla dēļ karantīnā kāds laiks būs jāpavada visiem vienības futbolistiem.

Tikmēr Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons ceturtdien pauda, ka sporta pasākumi varētu tikt atcelti, tomēr pašreizējā situācija to vēl neliek darīt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu