Latvijas Futbola virslīgas sezonas starts atlikts uz nenoteiktu laiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola bumba (ilustratīvs attēls)
Futbola bumba (ilustratīvs attēls) Foto: Reuters/LETA

Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju Latvijas Futbola federācija (LFF) lēmusi atcelt piektdien paredzēto "Optibet" futbola virslīgas startu, vēsta organizācijas mājaslapā publicētā informācija.

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 2020.gada sezona nesāksies piektdien, kā tas bija paredzēts līdz šim.

Saistībā ar Latvijā izsludināto ārkārtas stāvokli un noteiktajiem valstiskas nozīmes ierobežojumiem LFF valdes ārkārtas sēdē 13.martā pieņemts lēmums nekavējoties apturēt visu pašmāju vīriešu un sieviešu pieaugušo futbola sacensību norisi.

Jau 12.martā saistībā ar valstiski noteiktajiem koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" ierobežošanas pasākumiem LFF paziņoja par visu bērnu un jauniešu (līdz 19 gadu vecumam) sacensību norises atlikšanu valsts un reģionālā līmenī. Tāpat, ņemot vērā valstī noteikto pasākumu ierobežošanu līdz 200 cilvēkiem, kā tūlītējs risinājums tika pieņemts lēmums visās Latvijas futbola pieaugušo sacensībās noteikt aizliegumu skatītājiem atrasties tribīnēs.

Tagad - pēc papildu situācijas izvērtējuma, komunikācijas ar pašmāju klubiem un starptautisko partneru sniegtās informācijas izskatīšanas - no 13. marta spēļu norises atlikšana paplašināta arī attiecībā uz visām vīriešu un sieviešu sacensībām pieaugušajiem. LFF organizēto un pārraudzīto futbola sacensību un pasākumu norise visos līmeņos atlikta līdz turpmākam attiecīgam paziņojumam.

Attiecībā uz "Optibet" virslīgas čempionātu, kura jaunajai sezonai bija paredzēts sākties 13.martā, gan virslīgas organizatoriskā komiteja, gan biedrība "Latvijas Futbola Virslīga", izvērtējot visus potenciālos riskus čempionāta dalībniekiem (spēlētājiem, tiesnešiem, apkalpojošajam personālam), pieņēmusi lēmumu atlikt sacensību norisi līdz turpmākam attiecīgam paziņojumam. Šis lēmums guvis vienbalsīgu atbalstu arī LFF valdes līmenī.

Spēļu, turnīru un pasākumu pieaugušajiem norises atjaunošana tiks plānota atsevišķi, kad to ļaus esošā valstiskā situācija.

Pērn par divkārtējo Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet valsts kausu ieguva RFS futbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu