No Rīgas "Dinamo" atlaistais Berjlunds nepaliks "Ņeftehimik" komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jākobs Berjlunds.
Jākobs Berjlunds. Foto: https://hcnh.ru/

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas sākumā no Rīgas "Dinamo" atlaistais uzbrucējs Jākobs Berjlunds lauzis līgumu ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik" klubu, kurā veiksmīgi aizvadīja čempionāta otro pusi.

"Ņeftehimik" vienības mājaslapā publicēta informācija, ka Berjlunds un kluba vadība lauzusi līgumu pēc abpusējas vienošanās. Zviedru uzbrucējam līgums bija spēkā līdz 30. aprīlim.

Ņižņekamskas komandā Berjlunds aizvadīja 40 spēles KHL regulārajā čempionātā, kurās guva 13 vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles. Savukārt četrās Gagarina kausa izcīņas spēlēs sērijā pret Kazaņas "Ak Bars" viņš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Sezonu Berjlunds uzsāka Rīgas "Dinamo", kur paspēja aizvadīt astoņus mačus. Šajā nogrieznī viņš guva trīs vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Oktobra sākumā "Dinamo" vadība lauza līgumu ar Berjlundu.

Berjlunds hokejista gaitas uzsāka savā dzimtajā pilsētā Malmē, bet juniora gados divas sezonas pavadīja Rietumu hokeja līgā (WHL). Profesionāļa karjeras pirmās trīs sezonas uzbrucējs no 2011. līdz 2014.gadam pavadīja Zviedrijas pēc spēka otrās līgas komandā "Troja-Ljungby".

Turpinājumā zviedrs divas sezonas spēlēja Norvēģijas augstākajā līgā "Storhamar" sastāvā, bet 2016./17.gada sezonu viņš pavadīja Šveices otrās līgas vienībā Martiņī "Red Ice". Savukārt 2017./18.gada sezonu Berjlunds iesāka Vācijas komandā Ingolštates ERC, bet pēc DEL sezonas beigām viņš atgriezās "Storhamar" vienībā, ar kuru kļuva par Norvēģijas čempioni.

Savukārt pirms došanās uz KHL uzbrucējs pavadīja DEL kluba Krēfeldes "Pinguine" rindās, regulārā čempionāta 51 spēlē gūstot 32 vārtus un veicot 20 rezultatīvas piespēles. Ar 32 precīziem metieniem viņš bija DEL regulārā čempionāta labākais vārtu guvējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu