Atceltas spēles Francijas un Anglijas futbola līgās

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas un Anglijas vadošās futbola līgas piektdien pieņēmušas lēmumu atcelt visas čempionāta spēles, lai pasargātu klubus no riska inficēties ar Covid-19 vīrusu.

Piektdien abu valstu līgu vadītāji aizvadīja ārkārtas sēdes, kurās vienbalsīgi tika lemts pārtraukt valstu vadošo čempionātu futbola mačus. 

Francijas čempionāts pārtraukts uz nenoteiktu laiku, bet Anglijas premjerlīgā nākamie dueļi varētu notikt 4.aprīlī.

Francijas čempionāta rīkotāji iepriekš pauda, ka visas spēles līdz aprīļa vidum tiks aizvadītas aiz slēgtām durvīm, bet piektdien ieņemta striktāka nostāja.

Liela loma šādai rīcībai bija Francijas prezidentam Emanuelam Makronam, kurš dienu iepriekš paziņoja, ka uz nenoteiktu laiku tiks slēgtas visas skolas, bet cilvēkiem, kuri vecāki par 70 gadiem, vajadzētu atrasties mājās.

"Ņēmām vērā prezidenta viedokli un ieviesām izmaiņas, kas strādās visas sabiedrības interesēs. Arī mēs iestājamies par pandēmijas ierobežošanu," teikts Francijas čempionāta rīkotāju paziņojumā.

Iepriekš spēļu norise tika apturēta Itālijā, kur nevienā sporta veidā dueļi netiks aizvadīti ātrāk par aprīli. Tāpat Spānijas čempionātā atceltas nākamās divas spēļu kārtas, bet līdz marta beigām "pauzi" paņēmušas arī Nīderlandes un Šveices futbola līgas.

Zināms, ka pēc šīs nedēļas nogales mačiem, sākot ar pirmdienu, pārtraukums būs arī Vācijas vadošajās futbola līgās. 

Anglijas premjerlīgas futbola vienības Londonas "Arsenal" galvenais treneris Mikels Arteta inficējies ar Covid-19 vīrusu, kas arī atklāts citam šīs pilsētas kluba "Chelsea" spēlētājam Kalumam Hadsonam-Odojam.

Tāpat dažas dienas iepriekš karantīnā tika ievietota Itālijas komanda Turīnas "Juventus", jo saslimšana arī vīrusu konstatēta Danielam Rugani. Arī Madrides "Real" komanda ievietota karantīnā, jo klubs trenējas vienā arēnā ar basketbola komandu "Real", kuras rindās ar vīrusu inficējies Trejs Tompkinss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu