Neilands piesardzības dēļ izstājies no sev veiksmīgās Parīzes-Nicas tūres

CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Bettini Photo

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās komandas "Israel Start-Up Nation" piektdien piesardzības dēļ bija spiests priekšlaicīgi noslēgt dalību UCI Pasaules tūrē iekļautā Parīzes-Nicas velobraucienā.

Piektdien sportistiem bija paredzēts 161,5 kilometrus garš posms ar četriem otrās kategorijas un diviem trešās kategorijas kāpumiem. Latvijas sportistam šajā un arī pēdējā posmā neizdosies piedalīties, jo piektdien viņam konstatēts sāpošs kakls, kā rezultātā ārsti aizlieguši piedalīties turpmākajos braucienos.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) informē, ka sportists kopumā jūtas labi un nekādas citas problēmas viņu nav skārušas. Tikmēr organizatori jau paziņojuši, ka plānoto astoņu posmu vietā notiks septiņi etapi. Tūre noslēgsies sestdien.

Neilands piektajā posmā ierindojās 46.vietā un kopvērtējumā ieņēma 16.pozīciju, līderim Maksimiliānam Šahmanam no Vācijas zaudējot vienu minūti un 32 sekundes.

Līdz šim veiksmīgākais starts Neilandam padevās otrajā etapā, kad izdevās izcīnīt augsto desmito vietu.

Sportists savu veselību, visticamāk, iedragājis sacensību laikā, jo pirmajos divos posmos Francijā bija lietains un vējains laiks. Arī sacensību turpinājumā laikapstākļi krasi neuzlabojās, taču lietavas pārējos posmos bija rimušās.

Neilandam un Tomam Skujiņam pagājušajā sestdienā bija plānots startēt prestižajā un latviešiem parocīgajā pasaules tūres viendienu klasikā - "Strade - Bianche", taču Itālijā strauji izplatījušais koronavīruss bija iemesls tam, lai šīs sacensības, tāpat kā marta turpinājumā gaidāmie pasaules tūres velobraucieni - "Tirreno - Adriatico" un Milāna - Sanremo, tiktu atceltas.

"Israel Start - Up Nation" vienības rindas Parīzes-Nicas sacensībās papildināja Neilands, kuram sākotnēji bija paredzēta dalība "Tirreno - Adriatico" daudzdienu velobraucienā. Kuldīdzniekam šī bija debija Parīzes - Nicas sacīkstē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu