FIFA rekomendē pārcelt martā un aprīlī plānotās spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džianni Infantino
Džianni Infantino Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskā futbola asociāciju federācija (FIFA) aicinājusi pārcelt visas martā un aprīlī plānotās spēles, lai izvairītos no riska inficēties ar Covid-19 vīrusu.

Jau iepriekš tika pārceltas vairākas plānotās 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles, bet dažas no tām atļāva aizvadīt aiz slēgtām durvīm.

Martā pārbaudes spēles pret Melnkalnes un Sanmarīno izlasēm bija paredzētas arī Latvijas valstsvienībai.

Tikmēr Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) otrdien aizvadīs biedru sapulci, kurā lems par 2020.gada Eiropas čempionāta likteni, kā arī par UEFA Čempionu un Eiropas līgas turnīriem.

Pastāv iespēja, ka šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrs, kura norise ir paredzēta 12 valstīs, tiks pārcelts gadu uz priekšu, kas vairāku valstu čempionātiem ļautu noslēgt pārtrauktās sezonas.

Piektdien FIFA atklāja, ka tās padome nolēmusi "iesaldēt" noteikumus, kas nosaka, ka klubiem marta un aprīļa izlašu logos savi spēlētāji ir jāpalaiž uz valstsvienībām.

Latvijas izlase FIFA rangā atrodas 137. vietā, Sanmarīno ieņem 209. pozīciju, kamēr Melnkalne ir 64.  

Jau ziņots, ka 20.janvārī LFF valde kongresā lēma no amata atstādināt slovēņu speciālistu Slavišu Stojanoviču, viņa vietā stājoties pašmāju speciālists Dainim Kazakevičam. Līgums ar speciālistu noslēgts uz trim gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu