Babkinas rezultativitāte neglābj ASKI no zaudējuma Turcijas čempionātā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases saspēles vadītāja Elīna Babkina sestdien Turcijas čempionāta spēlē izcēlās ar 17 punktiem, taču ar to nebija gana, lai viņas pārstāvētā Adanas ASKI izcīnītu uzvaru.

Adanas ASKI viesos ar 93:97 (24:28, 28:30, 24:20, 17:19) piekāpās Stambulas "Bešiktaš TRC Insaat".

Babkina laukumā pavadīja 35 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā guva 17 punktus, grozā raidot vienu no diviem divpunktu un piecus no desmit trīspunktu metieniem. Tāpat viņa aizmeta garām savu vienīgo soda metienu. Babkina arī atdeva piecas rezultatīvas piespēles, nopelnīja četras personīgās piezīmes, bet ASKI ar viņu laukumā ielaida par diviem punktiem vairāk nekā iemeta.

Rezultatīvākā ASKI komandā ar 35 punktiem bija Daniela Šona-Edamsa, bet vēl 22 punktus pievienoja Aleksis Prinsa. Pretējā laukuma pusē 38 punkti Katarinai Sņicinai.

Babkinai šī, visticamāk, būs pēdējā sezona Turcijas čempionātā, jo februāra beigās viņai izdevās panākt īstermiņa vienošanos ar Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienību Atlantas "Dream". Līgums parakstīts uz nometnes periodu. 

WNBA komandas savas pirmssezonas nometnes ierasti aizvada aprīlī, bet maija vidū jau noris pirmie pārbaudes mači.

Tikmēr Aijas Putniņas pārstāvētā Ankaras "Čankaja Universitesi" mājās ar 86:60 (28:12, 20:16, 26:18, 12:14) uzvarēja "Botaš", kas šajā sezonā spēja sasniegt FIBA Eirokausa izslēgšanas turnīru.

Putniņa laukumā pavadīja nepilnas septiņas minūtes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no četriem divpunktu metieniem. Basketboliste arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bet Ankaras komanda ar latvieti laukumā ielaida par astoņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Čankaja Universitesi" rindās 27 punktus iemeta Latanja Šantela Vaita, bet "Botaš" vienībā 14 punkti Hatisei Pelinai Gulčelikai.

Ankaras komanda šosezon ar 13 uzvarām 19 mačos ieņem trešo vietu, tikmēr ASKI ar astoņām uzvarām ir devītā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu