Gobērs ziedos pusmiljonu ASV dolāru, lai palīdzētu cīņā ar koronavīrusa izraisītajām grūtībām (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdijs Gobērs
Rūdijs Gobērs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Jūtas "Jazz" basketbolists Rūdijs Gobērs ziedos pusmiljonu ASV dolāru, lai palīdzētu pārvarēt koronavīrusa izraisītās grūtības.

200 000 dolāru nonāks fondā, kas atbalstīs "Jazz" mājas arēnas darbiniekus, kuriem atcelto spēļu dēļ ir piespiedu dīkstāve. Savukārt pa 100 000 dolāru nonāks Soltleiksitijas un Oklahomasitijas sociālajos dienestos, bet vēl ar tikpat lielu summu tiks atbalstīta Francijas medicīnas sistēma.

Gobērs kļuva par pirmo NBA basketbolistu, kuram tika konstatēts koronavīruss

Zīmīgi, ka Gobērs iepriekš pauda nicinošu viedokli par vīrusu, tāpēc, tiekoties ar medijiem, viņš demonstratīvi pieskārās visiem mikrofoniem un virsmām. Vēlāk vīruss tika konstatēts arī viņa komandas biedram Donovanam Mičelam, bet sestdien to atklāja arī pret Gobēru spēlējušajam Detroitas "Pistons" uzbrucējam Kristianam Vudam.

"Viss ir atkarīgs no tā, kā tu sargi sevi un cilvēkus sev apkārt. Kaut es šo lietu būtu uztvēris daudz nopietnāk. Ceru, ka citi tā darīs. Rūpējoties par sevi un savu drošību. Pateicoties ārstiem Jūtā un Oklahomasitijā, ar katru dienu jūtos arvien labāk," svētdien paziņoja Gobērs.

Trešdien NBA lēma vismaz uz mēnesi pārtraukt turnīru.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu