"Jokerit" vārtsargs Kalniņš: Apzināti nepubliskojām informāciju par manu traumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Helsinku "Jokerit" kluba pārstāvji pirms Gagarina kausa izcīņas sākuma apzināti nesniedza informāciju par vārtsarga Jāņa Kalniņa traumu, sarunā ar TVNET atzina hokejists.

"Jokerit" komanda pagājušajā nedēļā uzvarēja Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā, sērijā ar rezultātu 4-2 pārspējot Jaroslavļas "Lokomotiv". 

Kalniņš vārtos aizvadīja piecas no sešām spēlēm, pirmajā sērijas mačā cietoksni sargājot Anti Niemi.

Īsi pirms KHL regulārās sezonas beigām Kalniņš guva traumu, par kuru gan "Jokerit" komanda apzināti nesniedza nekādu publisku informāciju.

"Mazliet pastiepu kāju. Tajā brīdī apzināti nekādus komentārus par to nesniedzām. Tāpēc arī informācija par manu veselību bija skopa. Sākumā likās, ka būs jāizlaiž pāris dienas, bet sanāca pāris nedēļas," sarunā ar TVNET pastāstīja Kalniņš.

"Pretsāpju zāles neizmantoju. Spēlēju tikai tad, kad biju pilnībā gatavs. Anti ļoti stabili noslēdza regulāro sezonu, kā arī ļoti labi iesāka mūsu "play-off" ceļu."

Kalniņš svētdien ar prāmi no Helsinkiem ieradās Tallinā, bet vēlāk ar auto veica ceļu uz mājām Latvijā. Robežu slēgšanas dēļ viņam ātri bija jādodas uz Latviju, kaut pirmdien paredzēta "Jokerit" komandas sapulce pēc sezonas.

Lai gan "Jokerit" iekļuva Gagarina kausa izcīņas nākamajā kārtā, kur bija paredzēts tikties ar Sanktpēterburgas SKA, šis duelis nenotiks, jo Somijas komanda drošības apsvērumu dēļ izstājās no turnīra.

Aizvadītajā KHL regulārajā sezonā Kalniņš sargāja "Jokerit" vārtus 47 spēlēs, uzvarot 33 no tām. Tas bija labākais rādītājs visā līgā, bet KHL rekordu (38 uzvaras) neizdevās atkārtot vai pārspēt.

"Rekordam pievērsu uzmanību, kad pārsniedzu 30 uzvaru robežu. Tad "Instagram" redzēju ierakstu, ka esmu tuvu rekorda atkārtojumam. Uz statistiku gan ar "Jokerit" vārtsargu treneri nekoncentrējāmies. Jā, man svarīgs ir atvairīto metienu procents, bet tas nebija primārais. Piestrādājām pie mana izpildījuma."

Kalniņam ir spēkā līgums ar "Jokerit" arī uz nākamo sezonu.

Līdz ar "Jokerit" izstāšanos no Gagarna kausa, SKA Rietumu konferences finālā pretim stāsies Maskavas CSKA un šīs pašas pilsētas "Dinamo" dueļa uzvarētāja.

KHL izslēgšanas mačus aizvada bez skatītājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu