Žurnālistu prognozes: futbola virslīgā triumfēs "Riga FC"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti otro gadu pēc kārtas izcīna Latvijas čempionu titulu
"Riga" futbolisti otro gadu pēc kārtas izcīna Latvijas čempionu titulu Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sporta žurnālistu prognožu spēlē pārliecinoši par "Optibet" futbola virslīgas 2020. gada sezonas galveno pretendenti uz čempionu titulu izvirzīta "Riga FC" komanda.

Šogad tradicionālajā biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" organizētajā pirmssezonas prognožu konkursā piedalījās 27 mediju pārstāvji no dažādiem Latvijas reģioniem un medijiem.

Pretēji pagājušajam gadam, šoreiz čempions tiek prognozēts vienprātīgāk, proti, no visiem tikai 4 (!) neparedz "Riga FC" triumfu, priekšroku dodot RFS (2), FK "Ventspils" un "Valmiera FC".

Stabila vieta kopā ar iepriekšējo divu sezonu čempioni "Riga FC" šī gada medaļnieču vidū tiek paredzēta arī RFS, taču straujākais kāpums tiek prognozēts FK "Liepāja" - vidēji 4. vieta, ļoti līdzīgai prognozei esot par "Valmiera FC" sekmēm šosezon un turpat priekšā arī FK "Ventspils". 

Interesanti, ka sekojošo vietu komandas FK "Spartaks" (6.), FK "Jelgava" (7.) un BFC "Daugavpils" (8.) ir ar visstabilākajām prognozēm (vairumam domājot tieši tā), taču nevienprātība valda jautājumā par klubu, kam pēc sezonas vajadzēs atstāt "Optibet" virslīgas čempionātu.

Kā rāda prognožu apkopojums, neliela priekšroka cīņā par 9. vietu tiek dota debitantei FK "Tukums 2000"/TSS, taču viss liecina par to, ka līdzjutējus arī šogad sagaida grūti prognozējama sezona.

Saistībā ar Ministru kabineta noteiktajiem ierobežojumiem Covid-19 dēļ Latvijas Futbola federācijas (LFF) Orgkomiteja lēma par virslīgas čempionāta sezonas sākuma atcelšanu, ko atbalstīja arī LFF valde. Par sezonas sākuma laiku tiks lemts pēc attiecīgo ierobežojumu beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu