Hejs nosauc, viņaprāt, šobrīd Top 5 labākos boksa smagsvarus (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs cīņā pret Deonteju Vailderu
Taisons Fjūrijs cīņā pret Deonteju Vailderu Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas kādreizējais bokseris Deivids Hejs, kurš bijis pasaules čempions divās dažādās svara kategorijā, intervijā "Sky Sports" nosaucis, pēc savām domām, šobrīd piecus labākos smagsvaru bokserus pasaulē.

Patlaban 39 gadus vecais Hejs profesionāla boksera karjerā, kas ilga no 2002. līdz 2018. gadam, kļuva par pasaules čempionu gan smagsvaru, gan pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā.

Hejs karjerā izcīnīja 28 uzvaras (26 nokauti) un cieta 4 zaudējumus - pret britu Karlu Tompsonu, ukraini Vladimiru Kļičko un arī karjeras pēdējās divās cīņās pret savu tautieti Toniju Beljū no Lielbritānijas.

Kaut arī Hejs šobrīd ir Lielbritānijas boksera Dereka Čizoras menedžeris, viņš savu klientu pagaidām neierindo starp Top 5 labākajiem pasaules smagsvaru bokseriem.

Hejs patlaban 5. vietā ierindo ukraini Oleksandru Usiku, kurš sarūpējis Latvijas bokserim Mairim briedim vienīgo zaudējumu karjerā.

Usiks bija absolūtais čempions pirmā smagā svara kategorijā. Hejs uzskata, ka tas ir vērā ņemams fakts, tāpēc ukrainim jābūt starp Top 5 smagsvariem.

Tiesa, Hejs gan pauž pārliecību, ka viņa klients Čizora uzveiks Usiku cīņā, kas paredzēta 23. maijā Londonā.

Savukārt šobrīd par pasaulē 4. labāko smagsvaru bokseri Hejs nespēja izšķirties. Viņaprāt, tas ir brits Dilans Vaits vai krievs Aleksandrs Povetkins.

Hejs prognozē, ka Vaits izcīnīs uzvaru ar nokautu 2. maijā Mančestrā duelī pret Povetkinu.

Tikmēr par pasaulē šobrīd 3. labāko smagsvaru bokseri Hejs uzskata amerikāni Deonteju Vailderu.

Hejs par otro labāko smagsvaru bokseri šobrīd uzskata savu tautieti Entoniju Džošua, kurš karjerā cietis vienu zaudējumu, negaidīti piekāpjoties meksikānim Endijam Ruisam junioram. Džošua gan pārliecinoši uzvarēja revanša dueli.

Savukārt par šobrīd pasaulē labāko smagsvaru bokseri Hejs uzskata citu savu tautieti Taisonu Fjūriju, kurš karjerā vēl ne reizi nav cietis zaudējumu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu