Dimanta līga koronavīrusa dēļ pārceļ trīs pirmos līgas posmus

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Trīs pirmie Dimanta līgas posmi vieglatlētikā otrdien atcelti koronavīrusa Covid-19 izraisītās globālās krīzes dēļ, savā interneta mājaslapā ziņo organizatori.

Pārceltas tiek vieglatlētikas sacensības 17.aprīlī Dohā, 16.maijā Šanhajā un 9.maijā citā līdz šim nenosauktā Ķīnas pilsētā.

"Šis lēmums tika pieņemts ciešā sadarbībā ar organizācijas komitejām, vietējām varas iestādēm un sporta pārvaldes struktūrām," teikts Dimanta līgas rīkotāju paziņojumā.

"Katara ir aizliegusi iebraukšana no vairākām pasaules valstīm, un Dohas valdība ir apturējusi visu nacionālo un starptautisko pasākumu norisi uz 30 dienām," lasāms organizatoru mājaslapā.

"Kaut arī Ķīnā jaunu saslimšanu skaits samazinās, gatavošanās Dimanta līgas posmiem ir atlikta par vairākām nedēļām, un slēgtās robežas un ceļošanas ierobežojumi padara neiespējamu starptautisku augstākā ranga sacensību rīkošanu," sacensību atcelšanu Ķīnā pamato organizatori.

Dimanta līgas pārstāvji paredz Šanhajas posma norisi 13.augustā.

Joprojām nav paziņoti iespējamie Dohas un otrā posma Ķīnā norises datumi, taču ir iespēja, ka tie varētu notikt pēc 9. un 11.septembra Dimanta līgas fināla Cīrihē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu