Krievijas vadošās sporta līgas apturētas līdz 10. aprīlim

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Kontinentālās hokeja līgas (KHL), Vienotās līgas basketbolā un Krievijas premjerlīgas futbolā sacensības apturētas līdz 10. aprīlim, lai apturētu koronavīrusa Covid-19 izplatīšanos, savā interneta mājaslapā otrdien paziņoja KHL.

Pirmdien KHL uz nedēļu apturēja Gagarina kausa izcīņas norisi koronavīrusa dēļ. Otrdien līga, vadoties no Sporta ministrijas un reģionālo varas iestāžu lēmumu rekomendācijām un ņemot vērā vīrusa epidēmijas izplatīšanos, pieņēma lēmumu apturēt čempionāta otrā etapa norisi līdz 10. aprīlim.

"Gadījumā, ja pēc 10. aprīļa ierobežojumi kļūs mazāki vai tiks atcelti, KHL būs gatava klubiem sarīkot čempionāta otro posmu," teikts līgas paziņojumā. Tādā gadījumā līga lems par sacensību formātu un termiņiem.

Ja "paaugstinātās gatavības" režīms Krievijas reģionos un maču apmeklēšanas ierobežojumu termiņš epidēmijas dēļ tiks pagarināts, KHL paziņos par turpmāko rīcību.

"Koronavīrusa pandēmija ir piespiedusi daudzas pasaules sporta veidu federācijas un līgas apturēt sacensības," saka KHL prezidents Aleksejs Morozovs. "KHL vienmēr pirmajā vietā ir bijuši līdzjutēji un spēlētāji. Šodien mēs kopā ar Vienoto līgu un Krievijas premjerlīgu pieņēmām lēmumu apturēt mūsu sacensības līdz 10.aprīlim."

"Koronavīrusa dēļ katru dienu sazināmies ar līgas klubiem un valsts varas institūcijām," piebilst Vienotās līgas prezidents Jevgeņijs Kuščenko.

"Mēs sapratām, ka šādos apstākļos ir jāpieņem grūts lēmums. Ceram uz pozitīvas informācijas parādīšanos tuvākajā laikā un čempionāta atjaunošanu."

Savukārt Krievijas premjerlīgas futbolā prezidents Sergejs Prjadkins uzsvēra, ka šis lēmums īslaicīgo grūtību pārvarēšanā ir nepieciešams. Viņš piebilda, ka gan līdzjutējiem, gan klubiem jābūt maksimāli atbildīgiem šajā situācijā.

Gagarina kausa izcīņā hokejā pirmo kārtu pārvarēja vien vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kas vēlāk koronavīrusa dēļ paziņoja par izstāšanos no sacensībām.

Savukārt Vienotajā līgā vēl nav pabeigtas regulārā turnīra spēles. Latvijas basketbolista Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētie Maskavas apgabala "Himki" ar bilanci 18-1 ir līderi Vienotajā līgā, apsteidzot Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Maskavas CSKA, kam ir 15 uzvaras 19 mačos.

Mareka Mejera Permas "Parma" ar bilanci 8-10 ieņem piekto vietu, Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā un Aigara Šķēles pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar astoņiem panākumiem 20 mačos ir astotajā vietā, bet Minskas "Cmoki" ar Edmundu Valeiko treneru korpusā ieņem pēdējo 13.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu